Două cutremure au avut loc în Vrancea noaptea trecută, cel mai puternic de 3,9 grade. L-ai simțit?


Două cutremure au avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, în zona seismică Vrancea. Seismologii spun că cel mai mare dintre ele a fost resimțit în localitățile din apropierea epicentrului.


In articol:


Două cutremure cu magnitudinea de 3,9, respectiv 3,1, s-au produs în noaptea de sâmbătă spre duminică, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău, potrivit informaţiilor publicate de Institutul Naţional de Cercetare- Dezvoltare pentru Fizica Pământului

(INCDFP).

Citește și: Un cutremur cu magnitudinea de 6.5 a avut loc în vestul Argentinei

În ultimele 24 de ore, s-au produs și două cutremure în Oltenia, cel mai recent duminică dimineața, la ora 4,18- la o adâncime de 14 km și magnitudine 2,1 grade.

Unde s-a resimțit cutremurul de 3,9 grade din Vrancea

Primul seism, de 3,9 pe Richter, a avut loc la ora 1:32 (ora locală a României) la adâncimea de 122 km.

Cutremurul s-a înregistrat în apropierea următoarelor oraşe: 54 km nord-vest de Buzău, 57 km sud-est de Braşov, 59 km nord de Ploieşti, 60 km sud-est de Sfântu-Gheorghe, 75 km vest de Focşani şi 87 km nord-est de Târgovişte.

Citeste si: Mădălina Crețan, adevărul despre moartea soțului ei: “A avut perioade în care s-a chinuit” Iris, fiica lui Nosfe, a presimțit moartea tatălui său- kanald.ro

Citeste si: Ce se întâmplă cu Theo Rose în ultimul trimestru?! Artista, în lacrimi: „Copilul meu nu știu ce are”- wowbiz.ro

Cel de-al doilea seism, cu magnitudinea de 3,1, s-a produs la ora locală 4:20 la adâncimea de 106 km.

Cutremurul a avut loc în apropierea următoarelor oraşe: 49 km nord-vest de Buzău, 62 km nord-est de Ploieşti, 63 km est de Braşov, 64 km sud-est de Sfântu-Gheorghe, 69 km sud-vest de Focşani şi 92 km nord-est de Târgovişte.

Val de cutremure în martie, în Vrancea și Oltenia

De la începutul lunii martie, în zona seismică Vrancea au avut loc 20 cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2,5 şi 4,2 pe Richter, iar în zona Olteniei, în judeţul Gorj, s-au produs 56 de cutremure cu magnitudini între 2 şi 4,9.

Două cutremure au avut loc în Vrancea peste noapte

În România, cea mai puternică mişcare tectonică din acest an, cu magnitudinea 5,7, a avut loc în data de 14 februarie, în judeţul Gorj, la o adâncime de 6,3 kilometri.

Citeste continuarea pe www.stirilekanald.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema