Donald Trump a pledat nevinovat în procesul din Georgia în care este judecat pentru fraudă electorală


Fostul președinte american Donald Trump a pledat nevinovat în procesul – care tocmai a început în statul american Georgia – și în care este judecat pentru fraudă electorală. El se află printre cele 19 persoane acuzate că ar fi încercat să anuleze rezultatul alegerilor din 2020 din Georgia.


Donald Trump a negat în mod repetat orice acuzație, descriind procesul ca fiind unul politic. El a decis, totodată, să renunțe la dreptul său de a se prezenta în persoană, săptămâna viitoare la tribunalul din comitatul Fulton cand va fi pus official sub acuzare.

Fostul președinte American s-a predat săptămâna trecută la închisoarea Fulton din Atlanta, unde i s-a făcut o fotografie de identificare.

Procurorul districtual l-a acuzat pe Trump de 13 infracțiuni, inclusiv de șantaj, pentru că a făcut presiuni asupra oficialilor statului pentru a anula înfrângerea sa în alegerile din 2020.

O altă acuzație se referă la faptul că ar fi creat o listă falsă de electori pentru a submina certificarea în Congres a victoriei președintelui democrat Joe Biden.

Cele mai recente acuzații marchează a patra punere sub acuzare a lui Trump de la lansarea campaniei sale de realegere la președinție.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Primarul din Crevedia: „Sunt emotiv. Poate de aceea anumite declarații pe care le-am dat au putut fi interpretate greșit” / „Nu am primit niciun fel de reclamație privitor la mirosul de gaze” | AUDIO

Citeste continuarea pe www.europafm.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema