Donald Trump a părăsit consiliul de administraţie al Trump Media & Technology Group care deținea Truth Social, rețeaua de socializare alternativă la Twitter

Fostul preşedinte Donald Trump a părăsit consiliul companiei sale de socializare Trump Media & Technology Group (TMTG) cu doar câteva săptămâni înainte ca aceasta să primească citaţii de la Comisia pentru bursă şi valori mobiliare (SEC) şi de la un mare juriu federal din Manhattan, potrivit unor documente citate de CNBC.

Trump, care a fost preşedinte al Trump Media and Technology Group, a fost unul dintre cei şase membri ai consiliului de administraţie revocaţi, potrivit unui dosar din 8 iunie de la Divizia de corporaţii a Departamentului de Stat din Florida.

Fiul său, Donald Trump Jr., a părăsit, de asemenea, consiliul, împreună cu Wes Moss, Kashyap Patel, Andrew Northwall şi Scott Glabe.

Truth Social, aplicaţia de socializare a companiei creată ca o alternativă la Twitter, a postat joi o declaraţie în care neagă că Trump a părăsit consiliul de administraţie.

Un purtător de cuvânt al companiei nu a răspuns imediat pentru a clarifica dosarul de la agenţia de stat din Florida.

Plecările au fost raportate pentru prima dată de Sarasota Herald-Tribune.

SEC a transmis Trump Media and Technology o citaţie pe 27 iunie.

Trei zile mai târziu, un mare juriu federal din Manhattan a emis o citaţie către firmă. Citaţiile de la marele juriu indică de obicei o anchetă penală în curs.

Compania a declarat săptămâna trecută că niciuna dintre citaţii nu a fost îndreptată către Trump.

Citaţiile par să fie legate de o fuziune propusă între Trump Media and Technology şi Digital World Acquisition Corp.

DWAC a dezvăluit vineri legătura cu o anchetă penală. Cu o săptămână înainte, DWAC a declarat că investigaţiile guvernamentale ar putea întârzia sau chiar împiedica fuziunea sa cu noua companie a lui Trump.

Departamentul de Justiţie şi SEC, care reglementează piaţa de valori, investighează acordul dintre DWAC şi Trump Media.

Prin fuziunea cu DWAC, care este o companie de achiziţii cu scop special, sau SPAC, firma lui Trump ar putea avea acces la miliarde de dolari pe pieţele de acţiuni.

Criticile timpurii ale acordului au venit din partea senatorului Elizabeth Warren, în noiembrie. Ea i-a scris preşedintelui SEC, Gary Gensler, spunându-i că DWAC ”s-ar putea să fi comis încălcări ale reglementărilor valorilor mobiliare, prin discuţii private şi nedezvăluite despre fuziune încă din mai 2021, omiţând în acelaşi timp aceste informaţii în declraţiile depuse la SEC şi în alte declaraţii publice”.

Acţiunile DWAC au scăzut cu peste 50% în acest an.

sursa: News.ro

Citește și…

Citeste continuarea pe www.g4media.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Ţestul de pâine pe vatră, cel mai vechi cuptor mobil al românilor. Tradiţia, continuată de un tânăr inginer din Beuca

Urmatoarea stire

Mircea Geoană, despre candidatura la prezidențiale: Nu aşteptaţi de la mine niciun anunţ, până când voi fi eliberat din actuala funcţie

Stiri pe aceeasi tema