Doliu în România! A murit Mihai Șora


Este doliu în România. Filosoful Mihai Șora s-a stins din viață la vârsta de 106 ani. Anunțul a fost făcut pe pagina oficială a acestuia.

Mihai Șora a murit la vârsta de 106 ani, în cursul zilei de sâmbătă, 25 februarie 2023. Anunțul a fost făcut pe pagina oficială de Facebook a intelectualului.

„Mihai Șora – 7 noiembrie 1916 – 25 februarie 2023.

Iubitule,

Ai fost fericire pură: nu doar un om frumos, ci Frumusețea însăși, credința, nădejdea și dragostea, cum spune cuvântul apostolic. Și niciodată nu-ți voi fi îndeajuns de recunoscătoare pentru tot ce mi-ai dăruit timp de aproape două decenii. Tu m-ai scos de pe șinele destinului meu și m-ai legat ireversibil și armonios de al tău, cu o grație de care numai tu erai capabil și pe care nu mulți pământeni o pot cuprinde cu mintea sau cu inima.

Încă nu știu cum va arăta ziua de mâine, nici toate cele care vor urma. E dincolo de puterea mea de acceptare. Unii oameni ar trebui să trăiască veșnic – nu numai în Rai, unde, negreșit, tu vei sta, ci și pe punctul acesta albastru, boțul de apă și humă care plutește în spațiu și pe care opt miliarde de alte făpturi omenești – dar niciuna ca tine – conviețuiesc, se ceartă sau se iubesc, se războiesc ori își sunt – unele, altora – sprijin.

E frig fără tine, iubitule. Aziul”, este mesajul care apare pe pagina oficială a lui Mihai Șora.

Mihai Șora s-a stins din viață la vârsta de 106 ani. Sursă: Facebook

Vezi și MIHAI ȘORA, AMENINȚAT CU MOARTEA DE UN FOST ÎNSĂRCINAT CU AFACERI ÎN S.U.A. REACȚIA MINISTERULUI DE EXTERNE

S-a recăsătorit în 2014, la vârsta de 98 de ani

Mihai Șora s-a născut în județul Timiș, satul Ianova, pe 7 noiembrie 1916. De-a lungul vieții sale, intelectualul a fost căsătorit de două ori – Mariana Șora (1939 – 2011) și Luiza Palanciuc (din 2014). Din prima căsătorie, are trei copii.

În anul 2014, când Mihai Șora avea 98 de ani, a ales să își refacă viața sentimentală. Atunci, intelectualul a ales să se căsătorească cu Luiza Palanciuc, între ei fiind o diferență de 58 de ani. De-a lungul anilor, relația lor a fost foarte discretă. Luiza Palanciuc este poetă, eseistă și traducătoare.

 

Citeste continuarea pe www.cancan.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema