DOLIU în lumea teatrului românesc. A murit un actor îndrăgit de o întreagă generațieActorul din Oradea, Ion Ruscuț, a încetat din viață cu doar câteva zile înainte de a împlini vârsta de 68 de ani. Teatrul Regina Maria se află într-un moment de doliu, iar reprezentanții instituției culturale au transmis pe pagina de socializare a instituției că actorul a fost „un om călduros și cu un simț al umorului greu de egalat”.

„Colectivul Teatrului Regina Maria deplânge trecerea la cele veșnice a îndrăgitului actor Ion Ruscuț, care s-a stins din viață cu câteva zile înainte de a împlini 68 de ani. Ion Ruscuț va rămâne mereu în amintirea noastră atât ca actorul care își făcea meseria cu seriozitate și generozitate, cât și ca omul cald și cu un simț al umorului greu de egalat, alături de care am construit aminitiri prețioase”, se arată într-o postare făcută de Teatrul Regina Maria pe pagina de Facebook.

Din 1983, a dat viață multor personaje pe scena teatrului orădean. Dintre acestea, Teatrul Regina Maria amintește, de pildă, George, în „Omul care a văzut moartea”, de Victor Eftimiu, Ichim în „Steaua fără nume”, de Mihail Sebastian, Roberto în „La Grande Magia”, Bromden în „Zbor deasupra unui cuib de cuci”, adaptare de Dale Wasserman după Ken Kesey, regia artistică Marius Oltean, Polonius în „În inima nopții – Episodul Hamlet”, regia artistică Gavriil Pinte, sau Firs în „Livada de vișini”.

Actorul a jucat și în spectacole pentru copii, cum ar fi „Fetița cu chibrituri”, „Croitorașul cel Viteaz și Hainele cele noi ale Împăratului” și „Micul Prinț”

Acesta a avut roluri și în lungmetrajele Morgen (2010) și Berliner (2020) ale regizorului salontan Marian Crișan.

„Vocea lui inconfundabilă este recunoscută de toți copiii care au crescut cu desene animate dublate la studioul din Oradea, unde a fost atât actor, cât și regizor de dublaj”, au mai precizat reprezentanții TRM.

Sursa Foto: Facebook

Citeste continuarea pe www.gandul.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema