Doi britanici au dispărut în Soledar, un oraș din Ucraina atacat de rușiDoi cetățeni britanici au fost dat dispăruți în Ucraina. Ei mergeau către Soledar, oraş unde ruşii au lansat un nou asalt.


In articol:


Britanicii au dispărut în estul Ucrainei, loc în care se dau lupte grele între armata rusă și armata ucraineană.

Doi britanici au dispărut în Soledar, un oraș din Ucraina atacat de ruși

Cei doi britanici dispăruți sunt Andrew Bagshaw şi Christopher Parry, în vârstă de 28 şi 48 de ani. 

Citește și: Noi tensiuni la extinderea NATO. Motive de satisfacție pentru Rusia lui Putin

“Sprijinim familiile celor doi bărbaţi britanici care au dispărut în Ucraina”, a comentat Ministerul britanic de Externe. Aceștia au fost dați sipăruți sâmbătă seara.

Orașul de unde au dispărut se află la aproximativ 80 km de Soledar

“După o încercare (anterioară) nereuşită de a captura Soledar, inamicul s-a retras, s-a regrupat, şi-a refăcut pierderile, a desfăşurat unităţi de asalt suplimentare, a schimbat tactica şi a lansat un asalt

puternic”, a detaliat Maliar. “În acest moment, inamicul a angajat un număr mare de grupuri de asalt formate din cei mai buni luptători ai trupelor Wagner. Inamicul avansează literalmente pe cadavrele propriilor soldaţi, folosind masiv artileria, lansatoarele de rachete multiple şi mortierele, acoperindu-şi cu foc chiar şi propriii luptători. Luptele grele continuă chiar în acest moment”, a relatat Maliar pe Telegram.

Citește și: Rusia cere retragerea din GRECO. Ce ar însemna acest lucru

“Soledar este, de fapt, distrus. Există rezidenţi acolo. Se face tot posibilul pentru a-i evacua. Este dificil să vorbim acum despre cifre. Există o parte a oamenilor, în special generaţia mai în vârstă, care au o mare teamă de schimbare, de a-şi părăsi casele şi de a se muta altundeva. Comunicăm cu ei, dar nu întotdeauna toată lumea este de acord (să plece)”, a declarat reprezentantul armatei ucrainene.

“Începând cu 9 ianuarie 2023, satul Bahmuţke de pe teritoriul Republicii Populare Doneţk a fost eliberat de către Forţele Armate Ruse”, a transmis Volodimir Zelenski în comunicat.

Citeste continuarea pe www.stirilekanald.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

”Când fetele primesc gratuit vodcă cu portocale, băieții primesc mai mult”

Urmatoarea stire

Dispariția polenizatorilor la nivel global cauzează aproximativ jumătate de milion de decese timpurii anual

Stiri pe aceeasi tema