Doar doi ani de închisoare pentru românca care și-a furat copiii de la fostul soț. „Această sentință este mult prea ușoară”


O româncă a primit doi ani de închisoare cu suspendare pentru că și-a răpit cei doi băieți. Aceștia se aflau în Belgia, acolo unde locuiau cu fostul soț al femeii, și i-a dus în România. Femeia, în vârstă de 41 de ani, a divorțat de belgian în urmă cu doi ani. 

Doi ani de închisoare pentru românca care și-a răpit băieții. Foto: Shutterstock.

„Sentința este prea ușoară”

Tony Wiggett din orașul Nieuwpoort (Flandra), tatăl băieților, s-a arătat extrem de dezamăgit de pedeapsa pe care a primit-o fosta lui soție pentru răpirea micuților. 

Procurorul care s-a ocupat de caz ceruse o pedeapsă mai mare, însă verdictul judecătorilor belgieni a fost blând. „Sentința este prea ușoară pentru trauma pe care mi-a provocat-o mie și fiilor mei Enrique și Denis”, a spus bărbatul.

Femeia nu a ținut cont de deciziile judecătorilor belgieni 

Mariajul dintre cei doi a durat 14 ani, însă relația dintre cei doi soți nu mai funcționa în utima vreme. Motiv pentru care, românca i-a spus de mai multe ori belgianului că o să îi ia pe cei mici și o să se mute în România.

În urma divorțului, românca a primit acceptul judecătorilor de a pleca cu cei doi băieți în țara natală doar în perioada 15 iulie – 30 august 2021. Cu toate acestea, femeia a plecat în România cu cei mici pe 1 iulie și nu s-a mai întors. Din acest motiv, belgianu s-a văzut nevoit să apeleze la autorități pentru a-și aduce băieții înapoi.

România a refuzat să o extrădeze pe femeie

Autoritățile din țara noastră nu au extrădat-o pe femeie în Belgia. Însă, fosta soție a belgianului a călătorit în toamnă în Italia, iar aici a fost arestată și apoi extrădată. Nici după acest episod, belgianul nu a putut să-și aducă acasă băieții.

Atunci când am vrut să-mi iau copiii, s-a dovedit că au fost duși într-un centru de plasament. Iar cei de acolo au refuzat să le dea drumul. Pentru că în continuare România a refuzat să coopereze. Speram să-mi aduc copiii acasă înainte de Crăciun, dar totul a fost în zadar”.

Încă două luni de coșmar

Bărbatul a povestit că cei doi băieți au rămas în centrul de plasament încă două luni în condiții îngrozitoare. „Nu aveau voie să iasă afară, erau bolnavi, le era frig și trebuiau să doarmă pe o saltea pe jos.  Abia la mijlocul lunii ianuarie li s-a…

Citeste continuarea pe click.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema