Dispare taxa de pod de la Fetești. De când nu vor mai fi nevoiți șoferii să plătească tariful pe Autostrada Soarelui


Joi, 25 Mai 2023, ora 09:38

579 citiri

Taxa de pod de la Fetești pe Autostrada Soarelui va fi suspendată de la 1 iunie FOTO Arhiva Ziare.com

Taxa de pod de la Fetești pe Autostrada Soarelui va fi suspendată de la 1 iunie și până cel târziu 31 august, potrivit unui proiect de ordin al ministrului Transporturilor Sorin Grindeanu. Astfel, românii care vor merge în minivacanța de 1 iunie la mare, dar și pe parcursul sezonului estival, nu vor mai fi nevoiți să achite această taxă. Vizate de această modificare sunt toate vehiculele.

Suspendarea acestei taxe care îi bucură pe șoferi este de așteptat să producă o gaură la bugetul statului de aproape 52 de milioane de lei, anunță Compania de Infrastructură.

Lucrările de reabilitare la Podul peste braţul Borcea, situat pe Autostrada A2, au început încă din luna februarie.

În timpul lucrărilor, Calea II de circulaţie, sensul Constanţa-Bucureşti, între km 143+125 şi km 148+315, a fost închisă traficului, iar circulaţia a fost deviată pe Calea I, unde se va desfăşura în ambele sensuri. Sunt prevăzute lucrări precum: frezarea sistemului rutier și refacerea acestuia, demontarea/montarea parapetului pietonal, refacere trotuar.

Aceste lucrări vor continua și în perioada sezonului estival. Contractul semnat prevede ca perioada lucrărilor de execuție să fie de 24 de luni, iar perioada de garanție a lucrărilor de 60 de luni.

Citeste continuarea pe ziare.com

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema