Directorul adjunct al ASSMB și managerul Spitalului Colentina, reținuți de DNA. Ce acuzații le aduc procurorii


Atât directorul adjunct al Administraţiei Spitalelor și Serviciilor Medicale Bucureşti (A.S.S.M.B.), Cristian Plută, cât şi managerul Spitalului Colentina, din Capitală, George – Mirel Cristescu, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, informează marţi DNA. Nu au fost singurele persoane intrate în vizorul procurorilor anticorupție în acest caz. Anunțul vine după ce în cursul zilei precedente se aflase că s-au făcut percheziții la sediul ASSMB.

Potrivit comunicatului transmis de DNA, directorul adjunct al Administrației Spitalelor din București este acuzat de luare de mită, iar managerul Spitalului Colentina de dare de mită și delapidare.

Conform sursei citate, Plută este acuzat că, în iunie acest an, ar fi primit de la Cristescu suma de 20.000 euro pentru sprijinul, spun procurorii, acordat acestuia din urmă să ocupe funcția de manager al Spitalului Clinic Colentina.

Redăm în cele ce urmează, integral, comunicatul DNA:

„În cauza mediatizată prin comunicatul nr. 936/VIII/3 din 18 septembrie 2023, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 19 septembrie 2023, a inculpaților:

PLUTĂ CRISTIAN, director adjunct al Administrației Spitalelor si Serviciilor Medicale București (A.S.S.M.B.), pentru săvârșirea infracțiunilor de:
– luare de mită, (două fapte),
– permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații nedestinate publicității, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite,

CRISTESCU GEORGE-MIREL, manager al Spitalului Clinic Colentina din București, pentru săvârșirea infracțiunilor de:
– dare de mită,
– delapidare,

Administratorul unei societăți comerciale, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită,

Persoană fizică, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunilor de:
– instigare la dare de mită,
– complicitate la dare de mită,
– complicitate la permiterea accesului la informații nedestinate publicității, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.
În cauză a mai fost dispusă măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 18 septembrie 2023, a unui inculpat, persoană fizică, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de complicitate la permiterea accesului la informații nedestinate publicității, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

În ordonanțele procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

1. La data de 19 iunie 2023, inculpatul Plută Cristian, în calitatea menționată mai sus, ar fi primit de inculpatul Cristescu George Mirel suma de 20.000 euro pentru sprijinul acordat acestuia din urmă să ocupe funcția de manager…

Citeste continuarea pe www.national.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema