Director din Ministerul Educației arestat după ce ar fi primit mită câteva sute de mii de euro

Directorul Unității de Management al Proiectelor pentru Modernizarea Rețelei Școlare și Universitare din subordinea Ministerului Educației, Horia Palmer-Hîrtopanu, a fost arestat preventiv, după ce fusese reținut de DNA pentru luare de mită și spălare de bani. Potrivit procurorilor, el ar fi primit mită aproximativ 340.000 de euro de la administratorul unei firme, în schimbul atribuirii și pentru derularea unor contracte de lucrări legate de construirea unor grădinițe.

Sediul DNAFoto: Hotnews

DNA a anunțat joi că procurorii de la Serviciul teritorial Brașov au dispus începerea urmăririi penale și reținerea pentru 24 de ore a lui Horia Palmer-Hîrtopanu, director al Unității de Management al Proiectelor pentru Modernizarea Rețelei Școlare și Universitare, aflată în subordinea Ministerului Educației, pentru luare de mită și spălare de bani, ambele în formă continuată.

De asemenea, au fost plasați sub control judiciar pentru 60 de zile un administrator al unei firme și o persoană fără calitate specială, pentru infracțiuni de dare de mită, transmitere fictivă a părților sociale sau acțiunilor deținute într-o societate comercială în scopul sustragerii de la urmărirea penală ori a îngreunării acesteia, respectiv spălare de bani.

Joi, Tribunalul Brașov a admis propunerea formulată de DNA, de arestare preventivă pentru 30 de zile a directorului din Ministerul Educației.

(Știre în curs de actualizare)

Citeste continuarea pe www.hotnews.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Cum să îți construiești o alternativă la Steam Deck cu doar 30 de dolari

Urmatoarea stire

Putin, pus să aștepte în fața jurnaliștilor de președintele din Kârgâzstan. Semn de impolitețe ce se repetă în doar câteva luni VIDEO

Stiri pe aceeasi tema