„Din suflet pentru suflet” – Campanie umanitară pentru copiii mai puțin norocoși


Un amplu proiect umanitar – „Din suflet pentru suflet!”– este în plină derulare în această perioadă. Inițiat de Școala Gimnazială „Matei Basarab” din Pitești, cu sprijinul Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului – Sectorul  Social – Filantropic și de Misiune, și al Curții de Apel Pitești, demersul își propune să îi ajute, în apropierea sărbătorilor, pe cei nevoiași.

Citiți și: Tânărul care locuiește într-un container de fier poate avea o casă de sărbători

Se vor face donații – bani sau diferite produse – pentru mai mulți copii care, din diferite motive, nu au o bucurie de Crăciun.

Cel mai mic copil care va beneficia de ajutor are doar 2 luni

Potrivit organizatorilor, Sectorul Social- Filantropic și de Misiune din cadrul Arhiepiscopiei a identificat deja cazurile sociale care vor beneficiz de ajutor. Este vorba de mai mulți copii defavorizați, șase dintre ei având vârste cuprinse între 2 luni și 9 ani.

Citiți și: CAMPANIE UMANITARĂ LA FC ARGEȘ. SE STRÂNG HAINE, JUCĂRII ȘI ALIMENTE

În acest sens, pe 13 decembrie, la Școala Gimnazială „Matei Basarab” din Pitești, va avea loc colectarea donațiilor financiare și materiale și va fi organizat un Cocktail în cadrul căruia se vor licita bilete pentru spectacolul caritabil ce va fi organizat la Curtea de Apel Pitești.

Evenimentul va avea loc pe 19 decembrie. Spectacolul va fi susținut de: Corul profesorilor Școlii Gimnaziale „Matei Basarab” Pitești, Corul Seminarului Teologic Ortodox „Neagoe- Vodă Basarab” Curtea de Argeș și  Corala preoților din cadrul Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului

„Încasările de la spectacol, donaţiile oamenilor de bine şi obiectele de îmbrăcăminte, jucării donate de elevii şcolii, sumele obţinute din vânzarea obiectelor de Crăciun confecţionate de elevi, se vor direcţiona spre elevii defavorizaţi (fără mijloace materiale) şi înspre cei 6 copii”, declară Elena Odă, directorul Școlii Gimnaziale „Matei Basarab”.

În realizarea acestui proiect, cadrele didactice au reușit să mobilizeze elevi, părinți și nu numai. Numeroase instituții s-au implicat pentru a le face o bucurie unor copii în apropierea Crăciunului. Astfel, pe lângă Școala Gimnazială „Matei Basarab” din Pitești, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului – Sectorul Social-Filantropic și de Misiune și Curtea de Apel Pitești, campaniei s-au alăturat și: Inspectoratul Școlar Județean Argeș, Asociația „Pro Elevi” Pitești, Seminarul Teologic Ortodox „Neagoe- Vodă Basarab” Curtea de Argeș, Parohia „Izvorul Tămăduirii” Expo Parc din Pitești și Parohia „Sf. Apostoli Petru și Pavel” din Mioveni.

Citeste continuarea pe epitesti.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Agenția Spațială Europeană a numit primul astronaut „cu dizabilități” din istorie

Urmatoarea stire

Pe cine vede Zlatan Ibrahimovici golgheterul Campionatului Mondial

Stiri pe aceeasi tema