Devino familiar cu ideea număratului de cărți la poker


Număratul cărților este o noțiune care de obicei este asociată cu jocul blackjack. Foarte puține persoane se duc cu gândul și la poker atunci când aud de număratul cărților.

Pentru mulți jucători începători această tehnică poate părea ilegală, dar adevărul este că totul este perfect legal. Dacă te folosești de număratul cărților, cu siguranță nu vei fi dat afară din cazinou și nici nu vei fi acuzat că faci ceva în afara regulamentului și legii. Din contră, această acțiune este încurajată și este necesară pentru a câștiga bani pe termen lung.

În cadrul jocului de poker cărțile nu se numără în același mod ca la blackjack. Astfel, la poker, nu numeri cărțile pentru a obține un avantaj în fața casei, ci mai degrabă pentru a putea lua decizii avantajoase pentru tine în comparație cu adversarii de la masă. Practic număratul cărților este o acțiune împotriva celorlalți jucători.

Din acest articol vei afla cum să numeri cărțile de poker și cum să aplici strategia în Texas Hold’em, astfel încât data viitoare când joci poker să poți pune în practică numărarea cărților.

Poți exersa această tehnică pe variantele de poker din cazinourile online, dar și în sălile de jocuri. Mai multe detalii despre poker și ofertele cazinourilor online găsești pe platforma Sloturi pe Tocuri.

La ce se referă număratul cărților?

După cum ai aflat câteva rânduri mai sus, la poker, nu te “lupți” cu cazinoul ci cu alți jucători, motiv pentru care număratul cărților nu este descurajat ca în blackjack. În cadrul jocului blackjack, încerci să învingi dealerul, astfel că prin tehnica de numărare a cărților câștigi un avantaj al casei față de cazinou.

Când ai o mână la poker și te uiți la flop, este timpul să iei o decizie dacă să continui cu acea mână, în funcție de ceea ce fac ceilalți jucători. Dacă există un pariu, trebuie să decizi dacă plătești, dacă mărești miza sau dacă renunți.

Fiecare dintre aceste decizii se bazează pe probabilitatea de a câștiga mâna. Aici intervine număratul cărților. Trebuie să-ți dai seama de „echitatea” și probabilitatea de echitate a adversarilor tăi.

Dar ce este poker equity (echitatea în poker)? Acest termen se referă la șansa ta de a câștiga mâna dacă banii pe care i-ai pus în joc sunt toți all-in.

De exemplu, dacă ai un as de cupă și un popă de cupă față de două cărți de cinci de treflă, dacă acele mâini au fost all-in una împotriva celeilalte înainte de flop, mâna cu cei doi de cinci are cel mai mare capital.

Deoarece o pereche nu trebuie să se îmbunătățească, este doar logic că ar avea cea mai mare șansă de câștig sau cel mai mare capital propriu.

Conform calculelor, atunci când ai all-in este mai bine să ai o pereche de cărți decât cărți cu valoare mare.

Există anumite site-uri și aplicații care îți calculează poker equity și te poți folosi de acestea.

Poker equity se calculează aplicând șansele procentuale de a câștiga mâna ta la suma totală din pot.

O pereche inferioară versus cărți cu valoare mare are echitate de aproximativ 45% față de 55%, aproximativ 1 la 1 cote.

Un overcard versus o pereche, de exemplu JJ versus TT, este de aproximativ 70% față de 30%, perechea având un avantaj, aproximativ 5 până la 2 cote.

Cum numeri cărți la Texas Hold`em

Număratul cărților în Texas Hold’em Poker este o opțiune, cu condiția să știi mai întâi cum să joci poker. Dacă ești un jucător de poker începător, este ideal să înveți prima dată regulile de bază și abia după aceea să treci la etapa numărării cărților. În caz contrar te vei simți blocat și frustrat pentru că nu stăpânești bine nici jocul nici tehnica numărării.

Dacă ai o mână de poker și te uiți la flop, trebuie să începi să iei decizii. Trebuie să te hotărăști dacă vei continua să joci în funcție de ceea ce fac adversarii tăi. Va trebui să te gândești repede: ai de gând să plătești, să ridici miza sau să renunți. În acest moment abilitățile tale de numărare a cărților vor fi utile.

Va trebui să-ți calculezi capitalul propriu și capitalul adversarilor tăi de la masă pentru a lua o decizie profitabilă cu privire la următoarea ta mișcare.

Totul ține de gândirea acțiunilor în avans. Poți obține un avantaj strategic față de adversari dacă ai o anumită carte.

De exemplu, ai o carte. Cu acea carte pot fi făcute mai multe combinații de mâini de poker. Cu cărțile popă de treflă, șapte de treflă și doi de roșu, adversarul ar putea avea o mulțime de mâini care ar putea conține un popă (KQ, KJ, KT etc).

Sfaturi pentru numărarea cărților în poker

Numără ieșirile – o carte care va face mâna ta (sau mâna adversarului) mai bună sau mai proastă se numește „out”. Dacă poți număra ieșirile pe care le ai, poți fi astfel un jucător de poker mai bun. Din ieșiri poți afla dacă îți poți îmbunătăți mâna sau nu.

Calculează capitalul potului – dacă poți număra capitalul potului, vei ști care este procentul de câștig al potului pentru a te ajuta să iei decizii mai bune.

Calcularea capitalului potului este ceva care va veni cu timpul odată ce acumulezi experiență. Cu cât joci mai mult, cu atât vei fi un jucător mai bun.

Exersează pentru a te perfecționa – numărarea cărților în poker poate fi mult mai interesantă decât numărarea cărților în blackjack, pe lângă faptul că este legală și mult mai încurajată. Cu cât o faci mai mult, cu atât vei deveni mai bun.

Concluzie

Acum că știi ce înseamnă număratul cărților și mai ales că te poate ajuta să câștigi mai mult și mai des, ai nevoie de timp și răbdare pentru a exersa.

Citeste continuarea pe www.vbiz.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Infinix Note 12 Pro 5G – per total, device-ul este bun; pro si contra

Urmatoarea stire

turneu susținut de pianista Kira Frolu

Stiri pe aceeasi tema

ce înseamnă când visezi bani?

Ce înseamnă când visezi bani: pe scurt Dacă visezi că găsești sau să primești bani, ar putea simboliza…