Deva: Noi cereri aprobate pentru ajutorul de încălzire. Lista beneficiarilor, disponibilă pe site-ul Primăriei


Direcția de Asistență Socială (DAS) Deva a aprobat alte 17 cereri privind acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței, au informat reprezentanții instituției. Documentele au fost depuse în perioada 21 decembrie 2022 – 20 ianuarie 2023, iar solicitanții vor primi sprijinul financiar de la stat timp de trei luni (ianuarie – martie 2023).

Potrivit legii, dreptul la acordarea ajutorului pentru încălzire a locuinței și suplimentului pentru energie se stabilește prin Dispoziție a Primarului, care conține (în anexe) numele și prenumele titularilor, nivelul venitului net/persoană, cuantumul ajutorului și perioada de acordare a acestuia.

Lista familiilor și persoanelor singure din municipiul Deva care beneficiază de ajutorul financiar poate fi consultată la sediul Direcției de Asistență Socială Deva (Str. I.L. Caragiale, nr. 4) și pe www.primariadeva.ro, Secțiunea „Știri și comunicate” sau accesând link-ul: https://www.primariadeva.ro/index.php/informatii_publice/anunt/2984.

Persoanele ale căror cereri au fost respinse vor primi Dispoziția Primarului la adresa de domiciliu comunicată, cu motivarea soluției de respingere.

Valoarea totală a ajutorului pentru încălzirea locuinței acordat devenilor care au depus cereri în intervalul 21 decembrie 2022 – 20 ianuarie 2023 este de 2.125 de lei, în timp ce valoarea totală a suplimentului pentru energie se ridică la 670 de lei.

În prezent, peste 400 de familii și persoane singure din municipiul Deva beneficiază de ajutor pentru încălzirea locuinței și supliment pentru energie, începând de la 1 noiembrie 2022. Direcția de Asistență Socială Deva va prelua cereri în vederea acordării ajutorului de încălzire până în data de 20 martie 2023.

Beneficiarii de ajutor pentru încălzirea locuinței și supliment pentru energie ale căror venituri s-au modificat începând cu data de 1 ianuarie 2023, ca urmare a majorării punctului de pensie și a nivelului salariului minim brut pe țară au OBLIGAȚIA legală să depună la Direcția de Asistență Socială Deva documente din care să rezulte nivelul veniturilor realizate de fiecare membru al familiei. Documentele se depun în clădirea Pieței Agroalimentare Deva, etajul 1, birourile nr. E23 și E24, după următorul program: luni – joi, între orele 8:00-11:00 și 14:00-16:00 și vineri, între orele 8:00-11:00.

Sumele încasate necuvenit cu titlu de ajutor pentru încălzirea locuinței sau supliment pentru energie se recuperează în condițiile legii.

Informații suplimentare se pot obține la numărul de telefon 0755.878.814 (Serviciul Evidență și Plată Beneficii de Asistență Socială), în timpul programului de lucru.

Citeste continuarea pe servuspress.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Angajări masive în Italia. Oportunităţi pentru români, ce meserii se caută

Urmatoarea stire

Ministrul Apărării: „Baza militară Mihail Kogălniceanu a devenit un simbol”

Stiri pe aceeasi tema

Alertă la Porumbacu de Sus

Locuitorii din Porumbacu de Sus au primit, în noaptea de duminică spre luni, un mesaj de tip RO-ALERT…