Detalii secrete din ancheta accidentului de la Pasajul Unirii. Ce au descoperit poliţiştii din Grecia



Un videoclip filmat fin spatele autocarului a surprins momentul în care acesta se lovește de grila metalică de la Pasajul Unirii. În imagini se vede cum vehiculul schimbă banda cu doar câteva clipe înainte de accident, intrând pe porțiunea de drum în care vehiculele care au peste o anumită înălțime sunt interzise.

Citește și: Cătălin Drulă atacă din nou autorităţile după accidentul mortal de la Pasajul Unirii: „Prefectul Toni Greblă şi alte oficialităţi au minţit”

Șoferul autocarului le-ar fi spus autorităților române că a respectat instrucțiunile de traseu din aplicația Google Maps. Acesta nu ar fi explciat, totuși, de ce nu a obervat semnul de avertizare. Potrivit pasagerilor din autovehicul, șoferul era obosit după un drum lung de la Salonic, la aproximativ 680 de kilometri spre sud-vest.

Citește și: CUTREMURĂTOR Bărbatul care a murit în accidentul de la Pasajul Unirii cumpărase excursia din România ca un cadou pentru soţie, rănită şi ea

Un alt șofer a condus autobuzul din orașul Volos până la Salonic, dar nu a mai rămas. Acesta a înlocuit un alt șofer care trebuia să meargă până la București, așa cum prevede legea care obligă existența a doi șoferi pe rutele lungi.În momentul de față, 13 victime ale accidentului sunt internate în spitalele din București. Femeia internată la Terapie Intensivă la Spitalul Floreasca a fost detubată, este conștientă și a comunicat cu familia. Patru dintre victime urmează să fie externate duminică.

„A fost publicată o filmare în care se vede cum autocarul a trecut pe lângă presemnalizatorul cu lanțuri (foto 1) al Pasajului Unirii pe banda 2 (din 4) ulterior schimbând o bandă în stânga. Exact situația de care vorbeam la pct. 8 din postarea anterioară.

 În același timp, într-o poză facută astăzi  se vede cum lanțurile de la presemnalizator sunt date peste cap pe lățimea benzii 3 (care mai în față devine banda 1 a pasajului Unirii)”, a declarat președintele USR Cătălin Drulă.

Citeste continuarea pe www.romaniatv.net

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema

”Nu există altă soluție” VIDEO

Vineri, 20 Ianuarie 2023, ora 23:29 292 citiri Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat vineri, 20 ianuarie, că…