“Desigur, suntem în contact cu mulţi politicieni europeni”În urma iniţiativei sale legislative, Diana Șoșoacă a fost adăugată în lista personajelor care promovează propaganda statului agresor sau atacă prin declarații suveranitatea Ucrainei, de către organizația Mirotvoreț, care întocmește o astfel de listă încă din 2014, de când a avut loc prima agresiune rusească.

Publicația rusească „Observatorul militar” i-a cerut lui Evgheni Prigojin, şeful grupului Wagner, să comenteze știrea legată de proiectul de lege inițiat recent de senatoarea Diana Șoșoacă, care a cerut ”denunțarea Tratatului de bună vecinătate și cooperare dintre România și Ucraina” și anexarea, de către România, a teritoriilor ucrainene aflate în componența României în perioada interbelică.

”Bună ziua, Evgheni Viktorovici! Numele meu este Ivan și sunt editorul portalului „Observatorul militar”. Aș dori să comentați referitor la următorul subiect: recent, în Parlamentul României a fost înregistrat un proiect de lege referitor la anexarea unei părți a teritoriului Ucrainei. Autorul acestei inițiative este senatoarea Diana Șoșoacă, fondatoare a partidului de extremă dreapta SOS, care a criticat în repetate rânduri autoritățile ucrainene, NATO, America și care susține în mod deschis Rusia. Nu e niciun secret că Rusia este susținută de alți politicieni de extremă dreapta din UE, inclusiv din Franța sau Germania. În același timp, Uniunea Europeană a impus sancțiuni împotriva grupului Wagner. Credeți că vocea Rusiei se face încă greu auzită în UE? Mențineți legături cu deputați pro-ruși din UE?”, a fost întrebarea adresată lui Prigojin.

Iar răspunsul lui Evgheni Prigojin a fost următorul:

”Desigur, suntem în contact cu mulți politicieni europeni, inclusiv cu membri ai Parlamentului European. Le mulțumesc pentru că sprijină Rusia, atât cât pot. În ceea ce privește vocea Rusiei, pentru a nu jigni pe nimeni, voi spune acest lucru: „Pentru ca vocea ta să fie auzită, trebuie să vorbești tare, pentru că dacă vorbești cu subînțeles și îți petreci timpul doar pentru propria bunăstare, atunci nimeni nu îți va auzi vocea.”, a spus Prigojin.

Citeşte şi: Proiectul legii pensiilor speciale, adoptat în Senat. Parlamentarii USR și AUR protestează pe hol: ”Tăiați pensiile speciale!”

Într-o scrisoare trimisă redacţiei Româniatv.net, Diana Şoşoacă a acuzat Ucraina că ar fi un stat „cu tendinţe teroriste” şi că lista pe care a fost inclusă este a persoanelor pe care Kievul ar urmări să le „asasineze”.

„Vă dați seama cât de tare disprețuiește Ucraina România dacă își permite să amenințe cu moartea în mod oficial un senator al statului român? Cum e posibil ca România să permită un asemenea tratament din partea unei țări despre care spune că o sprijină până la capăt? Cu ce sprijină România Ucraina, cu asasinarea parlamentarilor care spun adevărul?”, a comentat senatoarea gestul Ucrainei.

Diana Şoşoacă mai susţine că „dacă i se permite Ucrainei să amenințe demnitari ai statului român și să se amestece în politica românească, mâine Kievul o să decidă și cui să se facă dosare penale, cine are voie sau nu să candideze și cum trebuie administrată țara, dacă nu cumva acest lucru se întâmplă deja”.

”Includerea unui parlamentar român pe lista de asasinate a Ucrainei arată că această țară nu are nici o limită în a ascunde adevărul. Pentru ce mă vrea Ucraina omorâtă, pentru că am cerut pământurile românești înapoi și pentru că am luat apărarea minorității române din Ucraina? Atunci statul român să își asume că s-a desființat și că toată lumea trebuie să ceară voie la Kiev ce are voie și ce nu are voie să facă”, a mai spus senatoarea.

Citeşte şi: Diana Şoşoacă reacţionează după includerea pe lista duşmanilor Ucrainei: „Ucraina îşi permite să ameninţe cu moartea în mod oficial un senator al statului român”

Citeste continuarea pe www.romaniatv.net

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Timp de reacție de trei ori mai mare al pompierilor, din cauza lucrărilor de la podul de la spital

Urmatoarea stire

Macklemore, The Chemical Brothers sau Iggy Pop, pe scena Electric Castle! Iată line-up-ul complet al festivalului din acest an

Stiri pe aceeasi tema