Deputatul PNL Cristian Băcanu spune că Bode ar trebui „să facă un pas în spate”. El nu exclude scenariul în care ar putea fi dat afară din partid pentru această declarație: „Multor colegi le e frică să vorbească. Libertatea de expresie trebuie sancționată”Deputatul PNL Cristian Băcanu, membru conducerea extinsă a partidului, a declarat vineri, pentru B1 TV, că Lucian Bode, ministrul de Interne și lider în formațiune, ar trebui „să facă un pas în spate”.

Amintim că, într-o postare pe Facebook, Băcanu a criticat modul în care a fost luată decizia impunerii unui prag de 250.000 de lei pentru abuzul în serviciu. El spune că nu știe cine anume din partid a luat această hotărâre și insistă că el nu a fost consultat și nici alți liberali.

Într-o intervenție pentru B1 TV, în cadrul emisiunii „Bună, România!”, moderată de Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir, Băcanu a mai afirmat că ar trebui să facă un pas în spate și toți cei de la Vila Lac. Dar nu a dat nume. La Vila Lac a avut loc, duminică seară, ședința liderilor coaliției în care s-a stabilit să fie votat pragul de 250.000 de lei.

„Dacă avem un plagiat demonstrat… Păi… sincer să fiu, în măsura în care avem o problemă de integritate, politicienii care au astfel de dificultăți în a justifica anumite lucrări trebuie să facă un pas în spate pentru că aruncă întreaga organziație politică într-o lumină nefavorabilă. În politică lucrăm cu percepții și când lucrezi cu percepții – și am spus asta și când erau discuții cu PSD, în 2018, 2019 – dacă e o urmă de îndoială cu privire la integritatea ta de politician, la modul în care tu acționezi ca politician, trebuie să faci un pas în spate și să-și demonstrezi nevinovăția dacă poți de acolo, nu din față”.

Zamfir: De ce n-ați cerut asta în cazul Bode?
Băcanu: În postarea mea (de azi) de pe Facebook am scris că ar trebui să încetăm cu vremea tăcerii…
Zamfir: Îi cereți demisia lui Bode??
Băcanu: Nu așa îmi puneți întrebări. Nu vă supărați, nu suntem aici la…
Zamfir: Am înțeles, păi faceți apel la curaj, să nu mai fie partidul pe persoană fizică, dar când sunteți pus în fața unei întrebări…
Băcanu: Cu dl Bode…avem o problemă aici… Trebuie să facă un pas în spate, mai clar de atât…

Cristian Băcanu și-a pus apoi problema că după declarațiile de azi s-ar putea ca cineva să ceară excluderea sa din partid: „Multor colegi din partid le e frică să vorbească. Libertatea de expresie trebuie sancționată”.

Știre în curs de actualizare

Citeste continuarea pe www.b1tv.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

“Este din sport”. De ce nu a postat nicio poză

Urmatoarea stire

S-au automutilat la şcoală, în faţa colegilor, după o provocare pe TikTok. Adolescentele din Giurgiu au oprit jocul după ce s-au panicat

Stiri pe aceeasi tema