Demisie la Ministerul Educației. Purtătoarea de cuvânt a ministrului Ligia Deca, Corina Popa: I-am înaintat doamnei ministru intenția de a mă retrage din activitatea de la Ministerul Educației


Purtătoarea de cuvânt a ministrului Educației anunță că demisionează din această funcție. Într-un mesaj trimis jurnaliștilor, Corina Popa anunță următoarele: “I-am înaintat doamnei ministru intenția de a mă retrage din activitatea de la Ministerul Educației. Va urma o perioadă de tranziție, în care voi rămâne alături de viitoarea echipă de comunicare, până ce va prelua atribuțiile mele actuale (social media, comunicare instituțională, campanii, menținerea legăturii cu presa)”.

La puțin peste 3 luni după ce a fost anunțată de ministrul Ligia Deca drept purtătorul de cuvânt al Ministerului pe care îl conduce, Corina Popa le-a comunicat jurnaliștilor acreditați, pe grupul WhatsApp de presă al ministerului, că “motivele retragerii țin de oportunitatea de a mă dedica unor proiecte de cercetare internațională din domeniul filologic”.

Demisia Corinei Popa vine la finalul unei săptămâni în care ministrul Ligia Deca a anunțat că nu va pune în transparență legile educației pe care le-a realizat decât după ce ele sunt analizate și eventual modificate de către partidele de guvernământ, în momentul în care ele vor intra pe traseul de avizare al ministerelor, deși la preluarea mandatului a promis o transparentizare a legilor la care va lucra.

Mesajul integral al purtătoarei de cuvânt de la Ministerul Educației, Corina Popa:

“Dragi colegi,

I-am înaintat doamnei ministru intenția de a mă retrage din activitatea de la Ministerul Educației. Va urma o perioadă de tranziție, în care voi rămâne alături de viitoarea echipă de comunicare, până ce va prelua atribuțiile mele actuale (social media, comunicare instituțională, campanii, menținerea legăturii cu presa).

Sunt recunoscătoare doamnei ministru, colegilor de echipă și dvs., pentru colaborarea frumoasă.

Mulțumesc, de asemenea, pentru susținerea și încrederea de a derula acțiuni care să aducă activitatea ministerului mai aproape de oameni, precum „Omul sfințește locul” sau „Podcast de la minister”.

Motivele retragerii țin de oportunitatea de a mă dedica unor proiecte de cercetare internațională din domeniul filologic.

Revenim cu o informare privitoare la viitoarele persoane de contact și promitem o tranziție care să nu afecteze comunicarea instituțională.

Vă mulțumesc pentru înțelegere, pentru sprijin și pentru tot ce faceți pentru educație!”.

Citește și:
Ligia Deca se distanțează de modelul comunicării directe cu presa al predecesorului Sorin Cîmpeanu și numește un purtător de cuvânt la Ministerul Educației. Cine este Corina Popa, “vocea” noului ministru și ce spunea ea că ar face dacă ar ajunge să lucreze la minister?
Ligia Deca s-a răzgândit: Va face publice legile Educației când vor intra în proces de avizare interministerială, pentru a fi aprobate de către Guvern / Inițial anunțase că legile vor fi “repuse în transparență după dezbaterea publică”

Citeste continuarea pe www.edupedu.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Metoda prin care recunoşti rapid o persoană falsă. Lidia Fecioru: “Omul fals adoră bârfa”

Urmatoarea stire

Yaniv Iczkovits, scriitor: „În cazul Ucrainei, lumea occidentală stă cu mâinile în sân. Holocaustul a avut loc pentru că nu s-a intervenit la timp“ INTERVIU

Stiri pe aceeasi tema