“Decont─âri de 500 de milioane de euro”Ministrul Investi┼úiilor ┼či proiectelor europene, Marcel Bolo┼č, vine cu ve┼čti bune de la Bruxelles pentru facturile rom├ónilor.

Oficialul spune că a obţinut acordul de principiu pentru a asigura compensarea facturilor la energie din bani europeni, pentru români.

Este vorba despre decont─âri ├«n valoare de p├ón─â la 500 de milioane de euro, spune ministrul Bolo┼č.

“Delega┼úia la Bruxelles, ziua II: 500 de milioane de euro pentru facturile rom├ónilor

Un scop important cu care am plecat la Bruxelles a fost s─â ob╚Ťinem aprobarea unor m─âsuri pentru sprijinirea IMM-urilor afectate de cre╚Öterea pre╚Ťurilor la energie.

V─â anun╚Ť c─â ├«n urma discu╚Ťiilor cu doamna comisar Elisa Ferreira, avem acordul de principiu: vom asigura compensarea facturilor la energie din bani europeni.

Mai exact, sumele alocate de la bugetul de stat pentru compensarea pre╚Ťului la energie pentru IMM-uri ╚Öi beneficiari prin Fondul de Tranzi╚Ťie Energetic─â vor fi decontate din fonduri europene. Vorbim despre decont─âri ├«n valoare de p├ón─â la 500 de milioane de euro.

Este foarte important de precizat că sunt bani europeni pe care România ar fi riscat să îi piardă.

Iar acum, ├«n urma acestei decizii, asigur─âm capacitatea statului s─â ofere ├«n continuare sumele pentru a acoperi costurile ridicate de care IMM-urile ╚Öi utilizatorii casnici s-au lovit”, este mesajul transmis recent de ministrul Investi┼úiilor europene, Marcel Bolo┼č, pe pagina de Facebook.

???????╠Ž?? ?? ?????????, ???? ??: ??? ?? ???????? ???? ?????? ????????? ????╠é?????
Un scop important cu care am plecat…

Publicată de Marcel Boloș pe Marţi, 16 mai 2023

Citeste continuarea pe www.antena3.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema