Dealul care poate însemna sfârșitul războiului din Ucraina. Ce spun forțele KievuluiSă fie aproape de final războiul din Ucraina? Asta și-ar dori o lume întreagă, după ce Ucraina luptă de mai bine de un an și jumătate să se elibereze de ocupația rusă. Iată cum ar putea un deal cu un vârf de numai 166 de metri să aducă sfârșitul tuturor acestor orori.

Terenul vălurit care ar putea însemna sfârșitul războiului din Ucraina

Un deal ce are numai 166 de metri altitudine este ultimul obstacol natural între forțele ucrainene și localitatea Tokmak, cel mai fortificat oraș ocupat de ruși. Pentru a fi eliberat, armata din Ucraina va trebuie să pătrundă în suburbiile acestuia.

De acolo, artileria ar putea controla întregul coridor continental: Mariupol – Berdiansk – Melitopol, o reușită colosală în economia războiului. De ce? Pentru că ar putea împiedica transferul de militari, arme și provizii către rușii din regiunea Herson, i-ar putea izola și, totodată, elibera teritoriul respectiv, notează spotmedia.ro.

Direcția Tokmak

În drumul lor, ucrainenii au trecut deja de prima linie defensivă rusă, despre care unii specialiști spun că ar fi cea mai dificilă, iar acum înaintează spre Tokmak. Însă pentru a ajunge în preajma orașului vor avea de câștigat o bătălie importantă, definitorie în campania de pe frontul de sud: cucerirea unui deal cu o înălțime de 166 de metri, aflat la 4 km est de localitatea Novoprokovpivka.

Teritoriul vălurit începe la sud de Robotîne și protejează în mod natural înaintarea spre Tokmak.

„Fiecare poziție la vest de acest deal se află la o altitudine mai mică, oferind Ucrainei avantajul unei artilerii care nu numai că poate ataca flancurile rușilor, dar controlează înălțimea dominantă asupra inamicilor aflați în partea de vest.

Odată ce Ucraina cucerește înălțimea de 166 de metri, restul drumului până la Tokmak este numai pe o pantă descendentă, astfel încât artileria poate proteja înaintarea trupelor ucrainene spre localitate”, este explicația unui expert militar, potrivit  expert militar pentru publicația Daily Kos.

Potrivit informațiilor oficiale, această teorie este confirmată de luptele grele care se dau la est de Novoprokovpivka, tocmai pentru a fi cucerit dealul respectiv, acolo unde rușii au concentrări de trupe.

Ultima linie defensivă

Conform unui raport din data de 27 august al Institutului pentru Studiul Războiului, ”lipsa forțelor Moscovei neangajate, observate în zonă, la sud de Robotîne, poate sugera că o serie de poziții defensive rusești ar putea fi mai puțin apărate decât cele pe care ucrainenii le-au cucerit deja”.

Specialiștii au tras aceste concluzii, după ce au fost observate transferuri de trupe aduse din flancuri, militari care nu se aflau pe poziții defensive în partea de sud a localității Robotîne.

Dar în situația în care armata Kiev-ului va cuceri înălțimea ce poate oferi un avantaj strategic decisiv, nu trebuie să…

Citeste continuarea pe playtech.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema

Andrei Marga: Învățarea complexității

Participând la lansarea cărților Editurii Creator, caut să fac cât mai intuitive aserțiunile volumului Stăpânirea complexității (Creator, Brașov,…