De îndată ce sunt descărcate aici sunt duse imediat în RusiaAceste tendinţe pot fi observate în datele oficiale, adesea incomplete.

Anul în care Rusia a lansat o invazie pe scară largă în Ucraina şi a devenit ţinta sancţiunilor occidentale s-a dovedit a fi unul ciudat pentru comerţul exterior al Kîrgîzstanului.

Acest lucru se datorează în mare parte creşterii reexportărilor – exportul de mărfuri importate în ţări terţe, de obicei cu întârziere minimă.

Din punct de vedere istoric, acest tip de comerţ a beneficiat ţărilor aflate sub sancţiuni internaţionale, iar acum situaţia nu este diferită, spune Temir Şabdanaliev, şeful Asociaţiei Transportatorilor şi Logisticienilor, un grup de lobby din această ţară. „Dacă mărfurile din Europa erau trimise anterior în Rusia, acum sunt înregistrate ca livrări către Kîrgîzstan şi Kazahstan. Dar de îndată ce sunt descărcate aici sunt duse imediat în Rusia“, a explicat Şabdanaliev.

(sursa: Mediafax)

Citeste continuarea pe jurnalul.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Decizia Comisiei de Disciplină din cadrul FRH după scandările galeriei Rapidului la adresa Cristinei Neagu

Urmatoarea stire

Portarul Mike Maignan a revenit la antrenamentele lui AC Milan – Stiri pe surse

Stiri pe aceeasi tema

Spania. Conservatorii au câștigat, duminică, alegerile regionale, într-un test major pentru scrutinul general de la finalul acestui an. În multe regiuni însă, vor forma majoritatea cu partidul Vox, de extremă dreapta, antimigrație. Premierul Sanchez plătește astfel un preț greu pentru asocierea cu extrema stângă și cu separatiștii.

Partidul Popular din Spania (centru-dreapta) a câștigat 31,5% din voturi la alegerile municipale, cu nouă puncte procentuale mai…