De ce să pui folie de aluminiu în borcanele cu făină, mălai sau orez. E trucul gospodinelor iscusite


Toate produsele uscate din bucătărie sunt sensibile la condiții de umezeală și căldură. Dacă sunt depozitate în medii nefavorabile, pot să atragă gândăcei sau alte insecte ce pun în pericol starea alimentelor. Dacă vrei să scapi de astfel de probleme și să menții alimentele de bază din cămară în stare bună, trebuie să urmezi doar câteva trucuri împărtășite de cele mai experimentate gospodine. Află mai jos de ce să pui folie de aluminiu în borcanele cu făină, mălai sau orez.

De ce este important să nu menții umiditate în rafturile de bucătărie

Te-ai săturat ca gândacii de făină să fie primii care cer să ia mâncarea uscată din cămară? Alungați acești diavoli mâncători de făină cu aceste sfaturi și trucuri naturale de prevenire a gândacilor de făină.

A descoperi gândăcei în produsele din bucătărie este una dintre cele mai mari neplăceri ale gospodinelor. Există mai multe modalități prin care astfel de insecte ajung să se infiltreze în locuința ta. Femelele depun ouăle în boabele de grâu care ajung să fie măcinate. Insectele supraviețuiesc procesului de măcinare și, astfel, ajung chiar în punga de făină pe care o cumperi.

Este doar un exemplu de modalitate prin care poți să ajungi să te confrunți cu insecte în bucătăria ta. Însă la fel de bine pot să existe anumite condiții care să favorizeze dezvoltarea gândăceilor în cămară. Sau care pot să le atragă în bucătărie prin crăpături, găuri în pereți, ferestre etc. Se recomandă ca întotdeauna să nu se mențină umiditate în rafturile sau zonele de depozitare din bucătărie.

Scoate absolut toate produsele din dulapuri când faci curățenie și renunță definitiv la cele care au fost deja infestate. Aspiră rafturile, apoi folosește un spray antiparaziți universal. În cazul în care nu dispui de o astfel de soluție, pur și simplu spală rafturile cu apă călduță și soluție de spălat vesela.

De ce să pui folie de aluminiu în borcanele cu făină, mălai sau orez

Lăsând la o parte metodele de curățenie, pe care cu siguranță fiecare dintre noi le știm, există și alte variante de a menține gândăceii departe de produsele uscate, precum făină, mălai sau orez. Putem să facem acest lucru cu o bucățică de folie de aluminiu. Dacă vei încerca și tu acest truc, cu siguranță vei fi mulțumit.

Tot ce trebuie să faci este să rulezi o bucățică de folie de staniol în așa fel încât să formezi o bilă. Plasează bila în punga sau în recipientul cu făină, mălai sau orez pentru a le feri de molii, viermi și/sau gândăcei. Probabil ți se pare ciudată această metodă, însă va funcționa negreșit!

Din aceleași motive, poți să pui în borcanul sau punga cu făină câteva frunze de dafin. Acestea vor menține insectele, în general, departe de orice produs uscat.

Citeste continuarea pe playtech.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Regina Elisabeta a-II-a a fost înmormântată alături de prințul Philip

Urmatoarea stire

Patru persoane au fost ucise în Iran, în protestele generate de moartea tinerei Mahsa Amini

Stiri pe aceeasi tema