De ce să presari scorţişoară la intrare în casă sau în curte. Aşa scapi de o problemă enervantăNu este doar un ingredient folosit în multe dintre rețetele preferate de desert ale românilor, dar și un ajutor de nădejde în îngrijirea locuinței. Află, din rândurile de mai jos, de ce ar trebui să presari scorțișoară în casă sau în curte. În doar câteva zilei, vei scăpa de o mare problemă.

De ce ar trebui să presari scorțișoară în casă sau în curte

An de an, pe măsură ce valorile din termometre cresc, cei care locuiesc la casă se confruntă cu problemă nedorită: apariția insectelor, cele mai frecvente fiind furnicile, muștele și țânțarii.

Cu toate că rafturile magazinelor nu duc lipsă de produse speciale ce promit să le ucidă sau să le țină la distanță, acestea au în compoziție substanțe chimice pe care mulți vor să le evite. Din fericire, există alternative naturale și la fel de eficiente.

Înainte de a încerca orice produs sau remediu natural, trebuie să nu uiți să faci curat cât mai des în casă. O locuință curată nu atrage insectele, ele făcându-și apariția în special în zonele în care simt miros de mâncare, mai ales de dulciuri. Așadar, nu lăsa niciodată pe masă sau pe blatul din bucătărie alimente neconsumate.

Te-ar putea interesa și: De ce să pui scorţişoară în cuptor. Trucul care scapă gospodinele de stres, trebuie să încerci şi tu

Un remediu natural

Ingredientul principal al unui truc ce va ține la distanță furnicile este nelipsit din bucătăriile românilor: scorțișoara. Fie că este sub formă de batoane sau măcinată fin, furnicile urăsc mirosul de scorțișoară.

Tot ce trebuie să faci este să presari o cantitate generoasă în casă și în curte, în special pe pervazuri, terase și alte locuri în care ai observat prezența „musafirilor” nepoftiți.

Cei care apelează des la acest remediu natural recomandă să fie pusă în dreptul ușilor de intrare în locuință, ferestrelor, țevilor, orificiilor de ventilație și a oricăror fisuri sau crăpături prin care micile viețuitoare pot intra în casă.

În grădină se pot folosi batoanele. Pentru a le amplifica mirosul, se stropesc cu câteva picături de ulei de scorțișoară.

În doar câteva zile, rezultatele vor fi evidente.

Te-ar putea interesa și: A turnat scorțisoară în aspirator și a descoperit un truc genial. Ce s-a întâmplat după ce l-a folosit

Citeste continuarea pe playtech.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema