“De ce nu vorbesc mai mulți oameni despre asta?” Ce fotografie a postat cu steagul țării noastre


Elon Musk a atras din nou atenția românilor după ce a publicat pe contul său de Twitter o postare care pentru mulți a devenit deranjantă. Miliardarul a postat o fotografie cu steagul țări noastre care a stârnit o mulțime de controverse.

După ce a fost așteptat cu mare fast în România, dar nu a mai ajuns, contul lui Elon Musk a fost verificat de o mulțime de români care au rămas surprinși în momentul în care au descoperit o postare mai veche de-a miliardarului. CEO-ul Tesla a ratat petrecerea de Halloween organizată pe data de 30 octombrie la castelul Bran din județul Brașov.

VEZI ȘI: ELON MUSK ȘI ANGELINA JOLIE NU AU PUS PICIORUL ÎN ROMÂNIA. OFICIALII MAI AU CONFIRMAT ABSENȚA CELOR DOI

Elon Musk, mesaj deranjant pentru români

Unul dintre cei mai bogații oameni de pe Terra a luat decizia de a vorbi despre România, iar totul a ieșit la iveală la câteva zile după ce s-a vehiculat că ar fi ajuns la noi în țară. Elon Musk a publicat o fotografie pe contul său de Twitter cu steagul țării noastre, dar și cu steagul statului Chad, care este aproape identic. Miliardarul s-a întrebat de ce oamenii nu aleg să discute despre lucruri relevante, precum această asemănare.

„De ce nu vorbesc mai mulți oameni despre asta!?”, a scris CEO-ul Tesla pe Twitter.

Postarea lui Elon Musk de pe Twitter

CITEȘTE ȘI: ESTE OFICIAL! UNDE A PETRECUT, DE FAPT, ELON MUSK DE HALLOWEEN. CE ANUNȚ A FĂCUT CEL MAI BOGAT OM DIN LUME PE TWITTER

Într-adevăr, cele două steaguri seamănă destul de bine, după cum se poate observa și în imaginea de mai sus. Singura diferență este nuanța culorilor. De menționat este faptul că România a adoptat acest format al steagului în 1861, după ce a scăpat de formatul vechi (trei dungi orizontale) care conținea aceeași combinație cromatică.

În schimb, statul Chad a optat pentru acest design abia în 1959, după ce și-a obținut independența față de Franța. Înainte, Chad avea o combinație cromatică formată din verde, galben și roșu, asemănătoare cu cea a statului Mali. Pentru a scăpa de această confuzie, s-a înlocuit culoarea verde cu cea albastră.

Citeste continuarea pe www.cancan.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Curs valutar BNR, miercuri, 2 noiembrie 2022. Revine dolarul la pragul de 5 lei?

Urmatoarea stire

Maia Sandu: Războiul e tot mai aproape. Rachetele ruseşti cad şi pe pământul nostru / România și R. Moldova își croiesc drum împreună

Stiri pe aceeasi tema