De ce au murit 21 de tineri într-un club din Africa de Sud? Misterul pe care țara încearcă să-l deslușească de două săptămâni


Supraviețuitorii tragediei care a avut loc luna trecută vorbesc despre prezența unui gaz misterios și apoi despre îmbulzeala generată de panica tinerilor care încercau să iasă din tavernă. Oficialii încă nu au stabilit cu exactitate care a fost cauza deceselor, scrie New York Times.

Înainte de a leșina în mijlocul mulțimii de oameni, într-o tavernă din orașul East London, Africa de Sud, Simbongile Mtsweni a mai încercat o dată să tragă aer în piept. Doar că plămânii i s-au umplut mai degrabă cu un gaz ce părea fierbinte ca focul.

„Când mi-am revenit”, a spus el ulterior, „eram la etajul al doilea și am început să vomit, pentru că mi-am dat seama că zăceam lângă oameni morți”.

Ce se întâmplase totuși?

Sute de tineri atrași de un anunț postat pe Facebook, care promitea o petrecere la sfârșitul semestrului școlar, s-au adunat într-o mică tavernă din East London, un oraș de pe coasta sudică a Africii de Sud.

Douăzeci și unu dintre ei nu au supraviețuit nopții. Morții erau adolescenți cu vârste între 14 și 17 ani, niciunul nu avea vârsta legală necesară pentru a consuma alcool.

Citeste continuarea pe www.libertatea.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

”Trompetele rusești sunt disperate că am început să scoatem gazele din Marea Neagră/ Nu înlocuim gazul rusesc cu cărbunele rusesc”/ Ministrul Energiei este criticat de AUR și PSD pe tema închiderii termocentralelor pe cărbune

Urmatoarea stire

Horoscop rune 11-18 iulie 2022, cu Mihai Voropchievici. Vunjo pentru Fecioare, Capricornii susțin o bătălie

Stiri pe aceeasi tema