Cutremur! Maghiarii revin la “Ungaria Mare”. Decizia dată de forul suprem aruncă România și Ungaria într-un conflict uriașDecizia incredibilă luată de forul suprem poate duce la un scandal în masă, după ce maghiarii sunt gata să revină la „Ungaria Mare”. Cu alte cuvinte, Federația Maghiară de Fotbal va putea folosi, în sfârșit, simbolul Ungariei Mari la toate meciurile naționale ce vor fi jucate în următoarea perioadă.

Una dintre cele mai discutate probleme ale Federației Maghiare de Fotbal a fost cea legată de simbolul pe care echipa națională îl va utiliza la următoarele meciuri. După îndelungi așteptări și discuții, s-a luat decizia ca „simbolul istoric maghiar” să nu fie considerat un simbol de motivație politică.

VEZI ȘI: UEFA a făcut anunțul: Regula golului marcat în deplasare devine istorie!

Federația Maghiară de Fotbal va folosi simbolul „Ungariei Mari”

Vestea bună pentru Ungaria a fost dată chiar pe site-ul oficial al Federației, unde s-a explicat în detaliu care sunt regulile ce vor trebui respectate. România dar și alte state ar putea considera această decizie una greșită, deoarece simbolul „Ungariei Mari” are în alcătuire teritorii care aparțin în prezent țării noastre dar și Ucrainei, Croației, Serbiei, Slovaciei sau Sloveniei.

UEFA a decis ca Federația Maghiară de Fotbal să poată folosi doar harta istorică a Ungariei și culorile steagului (roșu, alb și verde). De asemenea, se impune ca simbolul respectiv să nu creeze probleme suporterilor veniți să urmărească meciurile echipei naționale de fotbal.

„În urma negocierilor, asociația va permite ca drapelele care simbolizează respectul Ungariei istorice și solidaritatea cu suporterii din străinătate, să fie aduse pe stadion, cu următoarele condiții:

• poate reprezenta doar harta Ungariei istorice, nu alte simboluri sau inscripții;
• doar culorile roșu, alb si verde pot fi pe el;
• simbolul trebuie prezentat – în mod obișnuit – datorită conținutului sau controlului de prevenire a incendiilor;
• simbolul din stadion nu poate împiedica suporterii să urmărească meciul netulburați”, se arată pe site-ul Federației Maghiare de Fotbal, potrivit Prosport.

NU RATA: Dan Negru a răbunfnit pe Facebook: „Nu pariați pe meciurile de la Mondial. Corupții din FIFA și UEFA…” | GALERIE FOTO

În cadrul aceleiași postări, Federația Maghiară de Fotbal a ținut să transmită că nu va permite ca mesajele rasiste și politice să fie inscripționate pe noul simbol al naționalei. Motivul este unul singur, acest aspect va dăuna „echipei și percepției fotbalului maghiar”.

Citeste continuarea pe www.cancan.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Plaja din Mamaia, distrusă de furtuni, astă-iarnă. Diferență de nivel de metri buni

Urmatoarea stire

Ligia Deca şi-a anulat participarea în plenul Senatului, la Ora Guvernului, din cauza îmbolnăvirii de COVID

Stiri pe aceeasi tema