Cursuri pentru copii, adolescenţi şi nu numai De exemplu, o şcoală de vară de caligrafie. Și nu orice fel de caligrafie. Fundaţia Calea Victoriei, în cadrul şcolilor de vară, vă propune un modul caligrafic alcătuit din 4 întâlniri succesive, toate în aceeaşi săptămână, de luni până joi, seara, de la ora 19.00. Vom trece în revistă principiile de bază în scrierea caligrafică şi vom învăţa să scriem literele gotice, atât cele minuscule, cât şi cele majuscule. Familia scrierilor gotice este foarte versatilă, variată şi există de 900 de ani în cultura europeană. Stilul Textura Quadrata, cel pe care îl vom studia împreună, este cea mai faimoasă scriere a Goticului, şi există şi astăzi în viaţa noastră, de la titluri de ziare şi imprimeuri spectaculoase pe haine, la afişele pentru concerte sau la ilustraţii de poveşti pentru copii.

Ne vom distra împreună, vom studia eleganţa şi precizia literelor mici şi mari şi, la finalul cursului ne vom scrie numele în stilul Textura Quadrata, precum şi mici texte de felicitare. Geometria riguroasă şi clară a acestui tip de scriere permite însuşirea rapidă a stilului şi oferă celor participanţilor bazele pentru studiul individual. Modulul este destinat atât celor care nu posedă niciun fel de cunoştinţe caligrafice, cât şi celor care au parcurs deja cursul de Introducere în caligrafie şi vor să aprofundeze tehnica acestui stil de scriere, se arată în prezentarea cursului.

Public speaking de succes, tot la Fundaţia Calea Victoriei Scrierea acestui curs a pornit de la ideea de a da o experienţă practică celor care au nevoie de formarea sau de îmbunătăţirea abilităţilor de vorbire publică. Indiferent de domeniul de activitate, fiecare dintre noi ne putem găsi în faţa provocării de a vorbi şi de a face cunoscut ceea ce ştim despre aria noastră de expertiză. Cursul conţine o serie largă de elemente necesare formării şi dezvoltării capacităţii de a vorbi în public, respectiv: tehnici specifice de public speaking, comunicare eficientă, tipuri de public, tipuri de vorbitori, oratorie, retorică, semiotică, NLP, artă, marketing, inteligenţă emoţională, autocontrol emoţional, charismă, atitudine, leadership, încredere în sine, strategii de convingere şi influenţare etc. Toate acestea vor fi înţelese şi asimilate printr-o experienţă 100 % practică de vorbire în public.

Introducerea în şamanism poate fi, de asemenea, extrem de interesantă. Cu atât mai mult cu cât în ultimii ani sensul s-a denaturat foarte mult. „Şaman” a devenit un cuvânt foarte comun, adesea greşit interpretat, sub pălăria căruia se află practici de vindecare, magie şi tot felul de alte soiuri de ocultism. Cursul de introducere în şamanism vă propune o înţelegere multiculturală a acestor tradiţii chi şi prea puţin explicate, dintr-o perspectivă digerabilă pentru omul modern, astfel încât să putem construi o punte peste timp cu…

Citeste continuarea pe jurnalul.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema

Prigojin a sosit la Minsk

Liderul rebeliunii din Rusia, care a durat doar 24 de ore, Yevgeny Prigozhin, a sosit în Belarus. El…