Curs valutar BNR, miercuri, 14 septembrie 2022. Euro și dolarul, o nouă creștere. Update

Banca Națională a României actualizează zilnic, la ora 13:00, cursul valutar. FANATIK vă prezintă acest curs, precum și cotațiile ultimelor două zile pentru pricipalele monede. Momentan, euro câștigă teren în fața dolarului american și pare tot mai aproape de pragul psihologic de 5 lei.

Curs valutar BNR, miercuri, 14 septembrie 2022. Euro continuă cursul ascendent

Valoarea principalelor valute este raportată zilnic, după ora 13:00, în momentul în care BNR anunță cotațiile oficiale pentru ziua în curs. Moneda euro se menține deasupra dolarului, mai mult, euro pare aproape de pragul psihologic de 5 lei.

Curs BNR euro

Marți, 13 septembrie, moneda unică europeană a câștigat 0.0169 unități în fața leului românesc, ajungând la o valoare de 4.9216 lei. Așadar, euro redevine moneda mai valoroasă în lupta cu dolarul american, și pare tot mai aproape de valoarea de 5 lei.

Maximul istoric atins de principala monedă europeană a fost raportat în 22 septembrie 2021, în urmă cu un an de zile, când moneda europeană a atins o valoare de 4.9495 de lei. Specialiștii sunt cu ochii pe dolar și pe euro pentru a vedea care atinge prima pragul psihologic de 5 lei, iar acest lucru s-ar putea întâmpla până la finele anului.

Curs BNR dolar american

La fel ca și euro, dolarul a câștigat 0.0140 de unități față de leul românesc, ajungând la valoarea de 4.8424 lei. Momentan, dolarul american rămâne în spatele monedei euro, însă la o distanță mică. Lupta dintre cele două monede se va da, zi de zi, până la finele anului.

Curs BNR franc elvețian

Francul elvețian a câștigat, la rândul său, în valoare 0.0452 de lei, ajungând la o valoare de 5.0961 lei. Francul elvețian e tot mai aproape de pragul psihologic de 5.1 lei, atins în ultimele săptămâni.

Curs BNR lira sterlină

Lira sterlină a câștigat 0.0305 de unități în raport cu leul românesc, ajungând la 5.6691 de lei. Cu toate acestea, după moartea Reginei Elisabeta a II-a, lira sterlină crește într-un ritm greoi, care o ține departe de pragul psihologic de 6 lei.

Curs BNR gram de aur

Gramul de aur a câștigat în valoare 1.1910 de lei și valorează 269.0049 de lei. Cu toate acestea, aurul rămâne departe pragul maxim înregistrat în 7 martie 2022, când era cotat la 293.9846 lei. Specialiștii nu cred că gramul de aur poate să mai atingă această valoare până la finele anului.

BNR actualizează în fiecare zi cursul valutar, exceptând zilele de week-end. Românii pot afla, așadar, în fiecare zi după ora 13:00 cum au evoluat principalele cotații ale celor mai importante monede, precum și cotația gramului de aur.

Citeste continuarea pe www.fanatik.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Ministrul Mediului: Singurul program unde am eu, personal, câteva dubii este programul de Rabla electrocasnice/ La prima vedere cererea este foarte mare, după care valorificarea tichetelor în produse prin cumpărare este undeva la 40%. Este o anomalie

Urmatoarea stire

NASA a anunțat o nouă amânare pentru lansarea rachetei SLS. Când ar avea loc

Stiri pe aceeasi tema