Curs valutar BNR, marți, 15 noiembrie. Cum arată evoluția euro la jumătatea lunii


În fiecare zi lucrătoare, BNR (Banca Națională a României) publică, la ora 13:00, concluziile ședinței de tranzacționare a valutelor din ziua respectivă. Pe FANATIK.ro puteți afla cel mai recent curs valutar, cotațiile pentru principalele monede străine și gramul de aur.

Curs valutar BNR, marți, 15 noiembrie. Cum arată evoluția euro la jumătatea lunii

Euro și dolarul continuă să se mențină destul de apropiate ca valoare, moneda americană rămânând în urmă față de moneda unică europeană, în special după ce a început să scadă sub pragul psihologic de 5 lei pentru o unitate.

Curs BNR euro

În ședința de luni, 14 noiembrie, moneda unică europeană a înregistrat o creștere față de cotația stabilită în ședința de tranzacționare precedentă, ajungând la o valoare de 4,8982.

Creșterea din prima ședință de tranzacționare a săptămânii a fost de 0,0080 unități.

Moneda unică europeană a atins maximul istoric în 22 septembrie 2021, când un euro a fost cotat la valoarea de 4,9495 de lei.

Curs BNR dolar american

Dolarul pe de altă parte a fost în scădere în ședința de tranzacționare de luni. Cu o pierdere de 0,0960 lei față de ziua precedentă, a ajuns la valoarea de 4,7588 lei.

Astfel, moneda americană este mai ieftină fața euro cu 0,1394 de unități.

Curs BNR franc elvețian

Francul elvețian s-a situat pe trend crescător în ședința de luni, câștigând 0,0636 unități până la valoarea de 5,0215 lei. Francul elvețian se situează peste cotația dolarului american și a monedei unice europene.

Curs BNR lira sterlină

Moneda britanică a crescut și ea în raport cu moneda națională, câștigând luni 0,0043 unități față de ședința de tranzacționare precedentă, pentru a se opri la o cotație de 5,5928 lei.

Curs BNR gram de aur

Gramul de aur s-a ieftinit luni, pierzând 1,2743 lei față de cotația din ziua de vineri, până la 268,5685 lei.

Rămâne în continuare departe de pragul maxim înregistrat în 7 martie 2022, când a fost tranzacționat la 293.9846 lei.

BNR actualizează în fiecare zi cursul valutar, exceptând zilele de week-end. Românii pot afla, așadar, în fiecare zi lucrătoare, după ora 13:00, cum au evoluat principalele valute, precum și cotația gramului de aur.

Citeste continuarea pe www.fanatik.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Am aflat cine va câștiga marea finală de la Chefi la Cuțite! Chef Sorin Bontea este în extaz. Când se va difuza marea finală și cine o va prezenta

Urmatoarea stire

Mihai Bonoiu, vlogger la „Ce citește Mihai”: „Cel mai mult îmi lipsesc momentele când făceam temele cu mami”

Stiri pe aceeasi tema