Curs valutar BNR, joi, 16 februarie. Leul a avut o zi slabă în raport cu euro şi dolarul. Update


Banca Națională a României a comunicat cursul BNR actualizat. Aceste date sunt valabile 24 de ore, pentru toate tranzacțiile ce urmează a fi făcute în ziua următoare.

Curs valutar BNR, joi, 16 februarie. Cu cât se vând euro și dolarul american

Miercuri, Banca Națională a României (BNR) a transmis cele mai noi date despre cotațiile valutare. FANATIK vă spune, ca de obicei, cât valorează un euro, un dolar american, o liră sterlină sau un gram de aur.

La mijlocul acestei săptămâni, cu excepția dolarului SUA, toate valutele importante au pierdut teren în lupta cu leul românesc. Moneda unică europeană a scăzut din nou sub pragul psihologic de 4,9 lei. S-a depreciat considerabil și gramul de aur, cu aproape 3 lei.

Curs BNR moneda euro

Potrivit celei mai recente raportări a BNR, de miercuri, 15 februarie 2023, moneda euro a înregistrat o scădere cu -0.0019 unități comparativ cu ziua de marți și are o valoare de 4.8993 lei pe piața monetară din România. De notat că moneda euro a atins valoarea sa maximă în 22 septembrie 2021, atunci când a ajuns la 4.9495 de lei.

Curs BNR dolarul american

Dacă euro s-a devalorizat, dolarul SUA (USD) s-a apreciat. Moneda de peste ocean a înregistrat o creștere cu 0.0133 unități, potrivit ultimei raportări a BNR de miercuri, 15 februarie 2023. Dolarul american a ajuns acum la 4.5711 lei. Valoarea maximă a USD s-a înregistrat în luna noiembrie a anului trecut, când moneda a atins valoarea de 5.0344 lei.

Curs BNR francul elvețian

În urmă cu 24 de ore, francul elvețian a fost cotat de Banca Națională a României înregistrând o scădere de -0.0035 unități. Acesta a ajuns la cotația de 4.9570 lei, față de cotația de la ultima raportare în ședința BNR de miercuri.

Curs BNR lira sterlină

Și lira sterlină s-a depreciat. Aceasta a ajuns miercuri, 15 februarie 2023, la o cotație în valoare de 5.5197 de lei. Mai exact, lira sterlină a avut o scădere de -0.0366 unități, potrivit ultimei raportări a Băncii Naționale a României.

Care este prețul unui gram de aur

La rândul său, și gramul de aur înregistrează o scădere, una chiar dramatică, de -2.9732 lei la ultima actualizare a Băncii Naționale a României de miercuri, 15 februarie 2023, ajungând astfel la o cotație de 269.6314 lei.

Tot miercuri, Banca Națională a României (BNR) a transmis și ultimele cotații ROBOR. Indicele la trei luni, folosit pentru calcularea dobânzilor variabile la creditele în lei, a scăzut la 7.05%, de la 7.09%, în ședința anterioară.

Citeste continuarea pe www.fanatik.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Un bețiv care mergea în patru labe a fost prins de hingheri și sterilizat

Urmatoarea stire

Andia, noi declarații despre relația de iubire: „Simți când cineva e pentru tine sau nu”. Cum s-au cunoscut cei doi

Stiri pe aceeasi tema