Cum vrea sa Moscova sa negocieze pacea cu Ucraina: “Ei ne-au declarat razboi, conditia e sa fie acceptate castigurile teritoriale obtinute de armata rusa”


Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a afirmat miercuri in Duma de Stat, camera inferioara a parlamentului, ca Rusia este deschisa negocierilor pentru solutionarea conflictului din Ucraina, dar cu conditia sa fie acceptate castigurile teritoriale obtinute de armata rusa, transmite agentia EFE, citata de Agerpres.

„Suntem deschisi unei solutii politice si diplomatice bazata pe respectarea intereselor noastre legitime, pe luarea in considerare a realitatilor create de-a lungul multor ani si care au condus la situatia actuala”, a indicat Lavrov.

Dar „aceia care ne-au declarat razboi nu au nicio propunere semnificativa, iar in conditiile in care nu sunt dispusi sa tina cont de interesele noastre si de situatia de pe teren sunt putine sanse sa se ajunga la un acord la masa negocierilor. Nu se intrevad astfel de optiuni”, a argumentat seful diplomatiei ruse. Prin urmare, „a vorbi despre masa negocierilor nu este posibil in acest moment”, a punctat el.

Aceasta pentru ca…

Citeste continuarea pe www.aktual24.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema