Cum ţii pisica departe de bradul de Crăciun. Doar aşa nu va dărâma pomul, trucurile specialiştilorAn de an, pe rețelele sociale apar imagini amuzante cu pisicile care răstoarnă bradul de Crăciun. Pentru simpaticele feline, pomul este locul perfect în care să se ascundă sau să se joace, dar dacă vrei să reziste până după sărbători, este indicat să ții cont de trucurile specialiştilor. Ce trebuie să faci.

Cum să-ți ții pisica departe de bradul de Crăciun

Faci parte din categoria oamenilor cărora le place să-și decoreze bradul de Crăciun cu luminițe, ghirlande și zăpadă artificială, dar îți este teamă că pisica ta va distruge totul? Aceste animale par să aibă ceva împotriva decorațiunilor specifice sărbătorilor de iarnă, care devin ținta perfectă a răutăților lor. Cum ții felina departe de pomul la care ai muncit atâtea ore, ca să iasă atât de frumos?

Pisicile adoră bradul de Crăciun, deoarece este locul ideal în care să se joace sau să se ascundă. Cum trebuie să procedezi pentru a le dezvăța de acest obicei? Iată cum să le ții la distanță.

Alege locul pentru pom

Bradul poate fi așezat într-o cameră în care pisica nu are acces sau care poate fi închisă. Odată aleasă încăperea, trebuie să găsești un loc departe de alte piese de mobilier, astfel încât pisoiul să nu le poată folosi pentru a sări în pom. Cel mai bine este să plasezi copacul într-un colț.

Fixează bine copacul

Chiar dacă ai ales cel mai bun loc din casă, trebuie să previi accidentele, cum ar fi bradul de Crăciun răsturnat. Ca să eviți crizele de nervi, experții recomandă să folosești cabluri pentru a ancora copacul de un perete/tavan și de pământ.

Încearcă un design minimalist

Nu împodobi până la refuz pomul de Crăciun, ornamentele în exces vor atrage ca un magnet felina care abia așteaptă să se distreze cu ele. Articolele strălucitoare și agățate în brad sunt irezistibile pentru pisici, așa că optează pentru decorațiuni care nu se rup, cum ar fi cele din lemn.

Globulețele delicate ar trebui puse pe cele mai înalte ramuri, la care să nu ajungă animalul de companie. O idee ar fi să așezi folie de aluminiu în jurul copacului sau pe crengi. Experții spun că trucul nu funcționează în toate cazurile, dar poți să încerci. Poate la tine dă rezultate.

Caută alternative

Ține-ți pisica ocupată, organizând reprize de joacă de câteva ori pe zi. Acest lucru îi poate diminua interesul pentru bradul de Crăciun. Între sesiuni îi poți lăsa niște jucării de pluș în care să-și bage ghearele.

De regulă, pomul de Crăciun stârnește curiozitatea pisoilor, dar unele feline pot fi atrase chiar și la vârste mai înaintate. Prin urmare, nu trebuie să lași niciodată garda jos. Faptul că pisica este distrată de brad nu este doar o durere de cap pentru proprietar, dar poate fi și destul de periculos pentru integritatea animalului de companie.

Citeste continuarea pe playtech.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema

2023 nu va fi anul deglobalizării

Trei întrebări cheie se află în centrul dezbaterilor privind posibilitatea ca crizele globale și escaladarea tensiunilor geopolitice să…