Cum și când poți vedea ploaia de meteori Orionide, în 2022


Dacă luna septembrie a fost mai liniștită, în octombrie vom avea parte de unul dintre cele mai așteptate fenomene astronomice ale anului. Se pare că pe data de 21 octombrie vom putea vedea ploaia de meteori Orionide. 

Acest curent este cunoscut și foarte așteptat de oameni, pentru meteorii foarte strălucitori pe care uneori îi produce.

Orionidele au loc în fiecare an în aceeaşi perioadă, însă punctul maxim este atins în noaptea de 21 spre 22 octombrie. Acestea pot fi observate cu câteva zile înainte şi după apogeu. Spectacolul va începe la miezul nopții, însă cel mai bun moment pentru a ne bucura de Orionide este după ora 1 dimineața.

Citește și: Care este piatra ta astrologică și cum îți influențează personalitatea

Orionidele produc până la 30 de meteori pe oră, iar toate fragmentele care ard în atmosferă provin de la cometa Halley. Aceşti meteori sunt rapizi, deplasându-se cu 66 km/s în atmosfera Pământului.

Vezi și: AstroSchool cu Sanda Ionescu: Ce este ascendentul și cum ne influențează viața? Când se activează, înainte sau după 30 de ani?

Cum poți să vezi ploaia de meteori din luna octombrie 

Ploaia de stele poate fi văzută de toată lumea, iar principala condiție este ca cerul să fie senin și lumina Lunii să nu scadă din vizibilitate. Cel mai bine de observat este într-o pădure sau într-un loc întunecat, departe de agitația orașului. Pentru a le vedea nu este nevoie de binoclu sau telescop.

Citește și: Teorie incredibilă în Spațiul Cosmic. Cum au apărut planetele

Ce efecte au Orionidele asupra noastră

Astrologii cred că și cometele, atunci când apar, aduc schimbări în viața noastră. Spre exemplu, sunt asociate cu o transformare profundă a sinelui. Perioada care urmează s-ar putea să aibă un impact asupra alegerilor pe care le facem, însă doar noi suntem cei care vor decide dacă ne va influența.

Trebuie să lucrăm mai mult pentru a ne manifesta obiectivele, iar energia pe care o primim de la Univers, ne va ajuta să ne dăm seama ce planuri de viitor avem.

Alte ploi de urmărit în 2022

Tauridele sudice: 4-5 noiembrie

Tauridele nordice: 11-12 noiembrie

Leonidele: 17-18 noiembrie

Geminidele: 13-14 decembrie

Ursidele: 21-22 decembrie.  

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa [email protected]!      

Citeste continuarea pe click.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Povestea trupei Blink 182, una dintre cele mai populare trupe punk-rock din istorie

Urmatoarea stire

Pe repede înainte – Monitorul de Botoșani

Stiri pe aceeasi tema