Cum să îți construiești o alternativă la Steam Deck cu doar 30 de dolari

Un utilizator de YouTube și-a construit o alternativă la Steam Deck utilizând componente în valoare totală de 30 de dolari, și culmea e că mini PC-ul care ține loc de Steam Deck nu este chiar slab ca performanțe.

Prezentat de Budget Builds pe Youtube, dispozitivul este de fapt o tabletă veche cu Windows, dar elementul esențial care transformă tableta într-un pseudo-Deck este un controller dock de Xbox foarte ciudat și extrem de rar. Tableta rulează Steam big picture, care emulează foarte fidel experiența pe care o ai utilizând Steam Deck-ul original.

Utilizatorul recunoaște că tableta nu este la fel de performantă precum un Steam Deck, dar că poate rula titluri precum SkyRim și Minecraft fără ca acestea să se transforme într-un slideshow. Specificațiile hardware includ un procesor Intel Atom și 2 GB de RAM, absolut deloc impresionante, dar dispozitivul este capabil să ruleze chiar și Red Dead Redemption 2 la 1440p! Bine, asta dacă rulezi jocul pe un PC și faci doar streaming pe tabletă.

Asta face de fapt ca dispozitivul să fie mai degrabă un echivalent al recent-anunțatei console de la Logitech, care utilizează același „truc” pentru a rula titluri cu cerințe tehnice foarte mari. Evident, cea mai simplă metodă de a rula peste 5000 de jocuri de pe Steam este să cumperi un Steam Deck, dar acest exercițiu este de fapt o demonstrație a fezabilității consolelor ieftine și cu specificații slabe pentru gaming-ul portabil.

Citeste continuarea pe zonait.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Parlamentul elveţian a aprobat achiziţionarea de avioane de luptă în valoare de 5,5 miliarde dolari

Urmatoarea stire

Director din Ministerul Educației arestat după ce ar fi primit mită câteva sute de mii de euro

Stiri pe aceeasi tema