Cum să alimentezi carburant şi să plăteşti jumătate din cantitate. Braşoveanul de la care a plecat tot


Cum să alimentezi carburant şi să plăteşti jumătate din cantitate? „Niciodată statul nu pierde!”. Plecând de la această afirmație, am putea spune că nu scapă nimeni de mâna lungă a legii. Nici tânărul, care a alimentat cu carburant și a plătit doar jumătate, n-a avut prea mari sorți de izbândă. După ma bine de jumătate de an, în care a tot făcut așa, brașoveanul a ajuns acum pe mâna procurorilor. Dar despre cum să alimentezi carburant şi să plăteşti jumătate din cantitate, aflați în cele ce urmează.

Metoda ingenioasă a unui tânăr de 19 ani. Cum să alimentezi carburant şi să plăteşti jumătate din cantitate

Cu toții știm că în aceste zile carburanții au ajuns la prețuri extrem de mari, și că nu mai putem face față. Dar asta nu justifică cu nimic încălcarea legilor și evaziunea fiscală, cum e și cazul despre care vă relatăm.

Conform presei locale, un tânăr de 19 ani, timp de aproape jumătate de an, a ales o metodă ingenioasă (din punctului lui de vedere), de a alimenta cu carburanți.

Metoda acestuia, aparent ingenioasă, era de a intra în stațiile de alimentare cu carburanți fără numerele de înmatriculare. Modul acestuia de a alimenta era fie fără plăcuțe, fie cu plăcuțe de înmatriculare furate de la alte mașini.

Așa se face că tânărul a reușit așa să alimentez de la mai multe stații de pe raza județului Brașov. Pe lângă faptul că tânărul a fost acuzat de furt calificat, în dosarul instrumentat de procurori este acuzat acum și de „punerea în circulaţie sau conducere a unui vehicul neînmatriculat”.

„Pejudiciul total cauzat fiind de aproximativ 3.300 lei”

În cele din urmă, tânărul a fost prins de polițiști, rezultatul final fiind instrumentarea dosarului penal. În același timp, în comunicatul emis de polițiștii brașoveni este specificat și faptul că a fost arestat pentru 24 de ore:

„(..) politiştii au stabilit faptul că, în perioada martie-septembrie 2022, tânărul s-ar fi deplasat cu autovehiculul pe care îl deţinea în mai multe benzinării aflate pe raza municipiilor Braşov şi Săcele. Aici ar fi alimentat cu combustibil, ulterior părăsind locaţiile fără să achite contravaloarea carburantului. Prejudiciul total cauzat este de aproximativ 3.300 lei.

În baza probatoriului administrat în cauză, pe numele bărbatului a fost emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore. Acesta a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov.

În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov. Se va propune soluţie legală la finalizarea cercetărilor”, menţionează Poliţia Braşov.

După cum spuneam la început, „Niciodată statul nu pierde!”, iar tânărul de 19 ani acum riscă închisoarea, după ce timp de jumătate de an a încercat să fraudeze statul și agenții comerciali.

Citeste continuarea pe playtech.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Atac armat la o şcoală din Rusia. Cel puţin şase persoane au murit

Urmatoarea stire

Putin a plecat din Moscova imediat după ce a decretat mobilizarea. Trei surse confirmă locul în care ”s-a retras” președintele rus

Stiri pe aceeasi tema