Cum poți vinde cărți către un anticariat: la kg sau la bucatăUna dintre cele mai indicate variante în cazul celor care vor să scape rapid de cărțile care nu mai sunt de interes pentru ei este cea a contactării unui anticariat. 

Anticariatele achiziționează mii de cărți din domenii diferite, de la beletristică, la dicționare, atlase sau manuale. Un exemplu de anticariat care este mereu în căutare de volume interesante, indiferent că sunt vechi sau noi, este CumparCarti.ro. Cu o bogată experiență pe piață, specialiștii de la acest anticariat vin în ajutorul celor care au colecții de cărți care le prisosesc și pe care ar vrea să le înstrăineze contra unei sume de bani.

Cum decurge vânzarea cărților către anticariat

Procesul de vânzare către CumparCarti.ro decurge simplu și rapid. În primul rând, acest anticariat postează constant anunțuri „cumpăr cărți la kg”, ceea ce înseamnă că este interesat de un număr mare de volume. 

În momentul în care un vânzător contactează anticariatul aducându-i la cunoștință că este interesat să vândă un anumit număr de cărți, i se comunică din partea acestuia când se poate deplasa la domiciliul său echipa de anticari. 

Anticarii evaluează cărțile prin prisma experienței și a pregătirii lor, analizând cu atenție specificul fiecărui volum: vechimea, autorul și notorietatea pe piață, starea cărții, dacă este un volum în ediție limitată etc. Toate aceste aspecte „cântăresc” mult în ochii evaluatorului, care poate oferi un preț bun pe o carte rară.

Vânzarea propriu-zisă are loc după ce părțile se pun de acord în ceea ce privește detaliile tranzacției, în special prețul. Ulterior, vânzătorul scapă de volumele pe care nu și le mai dorește, iar anticariatul îi va plăti, pe loc, un prețul pentru ele.

Ce cărți se pot vinde la anticariat

Una dintre întrebările cele mai populare în rândul persoanelor interesate să-și vândă cărțile este ce tip de cărți se primesc la anticariat. Răspunsul este că la CumparCarti.ro se achiziționează cărți din toate domeniile, aici fiind incluse atât cărți ale autorilor români, cât și străini, chiar și cărți religioase vechi sau ediții de colecție, manuscrise etc.

Anticariatul achiziționează și cărți vechi, dar și cărți noi. În plus, cumpărarea cărților se poate face indiferent dacă vânzătorul este o persoană fizică sau editură, tipografie sau alt tip de persoană juridică. Mai exact, există o soluție pentru orice persoană care dorește să facă loc în bibliotecă, renunțând la acele cărți care nu-i mai sunt de folos sau de interes. 

Anticarii se pot deplasa rapid în locații din București și Ilfov, dar pot ajunge și în alte zone din țară pentru a colecta cărți de la persoanele care vor să-și elibereze spațiul din bibliotecă. 

În concluzie, cărțile vechi sau noi care nu mai sunt dorite în biblioteca din locuință, de la firmă, de la o editură sau tipografie pot fi vândute către un anticariat de notorietate, cum este CumparCarti.ro. Achizitorii de aici vor evalua volumele cu atenție, vor propune un preț onest, iar vânzătorii se vor bucura de o tranzacție în beneficiul lor. 

Citeste continuarea pe life.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Momentul în care doi adolescenți abandonează mașina pe care voiau să o fure. ”Ce-a de-a treia pedală i-a pus în încurcătură” VIDEO

Urmatoarea stire

Calendar ortodox aprilie 2023. Zile cu dezlegare la pește

Stiri pe aceeasi tema