Cum au fost pentru Regele Charles al III-lea primele 10 zile pe tronul Regatului Unit al Marii Britanii


Cel mai mare fiu al Reginei Elisabeta a-II-a, Charles al III-lea, a devenit oficial moștenitorul său. Mulți britanici apreciază gesturile sale în calitate de monarh.


In articol:


La o zi după decesul Reginei Elisabeta a II-a, Charles, moștenitorul tronului britanic,  a fost proclamat Regele Marii Britanii.

La ora 10 dimineața, Consiliul de Ascensiune la Tron, care include personalități de rang înalt din guvern s-a întrunit la Palatul St. James pentru a-l proclama pe Regele Charles noul suveran.

Charles al III-lea a devenit conducătorul Regatului Unit după moartea mamei sale, Regina Elisabeta a II-a

Charles al III-lea a fost proclamat oficial Rege al Marii Britanii. Procedura s-a desfășurat în Consiliul de Coroană. Acesta a fost alcătuit din actuali şi foşti membri ai guvernului, reprezentanţi ai Bisericilor, judecători şi alte personalităţi ale vieţii publice.

Charles s-a născut la Palatul Buckingham la 14 noiembrie 1948.

Citeste si: VIDEO| La funeraliile Reginei Elisabeta a II-a au avut loc incidente de securitate, după ce un bărbat a vrut să ia stindardul regal aflat la baza catafalcului

Charles nu ar fi avut dreptul la titlul de Prinț, deși era fiul unei fiice de suveran.

Acesta ar fi moștenit titlul secundar al tatălui său, Conte de Merioneth.

Pe data de 22 octombrie 1948, George al VI-lea a emis un act prin care toți copiii Prințesei Elisabeta și ai Ducelui de Edinburgh primeau statutul de prinț regal.

Cum au fost pentru Charles al III-lea primele 10 zile ca rege al Regatului Unit al Marii Britanii

Anumiți experți în monarhie consideră faptul că este un avantaj proclamarea lui Charles al III-lea ca rege. Britanicii îl cunosc pe acesta și ce idei are, fiind mai apreciat. Pentru unii, însă, faptul că Charles al III-lea a fost în prim-plan, este considerat un dezavantaj. Toţi sunt însă de acord că va impune un stil diferit de domnie. 

Citeste si: Înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a. Ce ținută a purtat Carmen Iohannis

Unii experții în monarhie consideră faptul că după estomparea perioadei de tristețe provocată de moartea Reginei, mulți britanici vor fi pur și simplu indiferenți cu privire la Regele Charles al III-lea. Acesta nu va fi nici antipatic, dar nici îndrăgit.

Anna Whitelock, profesor universitar, expert în monarhie: “Nu cred că se va simţi neapărat popular şi îndrăgit, în orice caz, nu la nivelul mamei sale, Regina”.

Atunci când a venit prima dată la Palatul Buckingham în calitate de Rege, Charles al III-lea a fost primit călduros. Oamenii l-au așteptat ore întregi. Regele și-a început prima zi de domnie cu foarte mulți oameni, o scenă mai puțin obișnuită în vremea Elisabetei a II-a.

Anumiți specialiști în monarhie afirmă că ne putem aștepta la practici mai moderne de acum înainte. 

Citeste si: Ce bilet a lasat Regele Charles al III-lea pe sicriul mamei sale, Regina Elisabeta

 

 

Citeste continuarea pe www.stirilekanald.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Doi copii aflați în cabina unui TIR, condus de tatăl lor, au fost răniți după ce autocamionul s-a răsturnat pe un drum din Bistrița-Năsăud

Urmatoarea stire

Olandezii trec și ei la plafonarea prețului energiei de la 1 ianuarie 2023

Stiri pe aceeasi tema

Cum să crească salariile nete

Guvernul ar trebui să transfere către angajatori o parte din taxele sociale plătite acum de către angajaţi, ceea…