Cum au evoluat prețurile apartamentelor din București și din principalele orașe din țară


Românii au vizualizat cu 16% mai puține pagini cu anunțuri imobiliare în luna aprilie decât în luna martie și au realizat cu 15% mai puține contactări, potrivit datelor unei platforme imobiliare.

Românii au fost mai puțin interesați să cumpere apartamente în aprilie decât au fost în martie

Durata de viață a anunțurilor active a crescut cu 1% față de luna anterioară, dar este similară cu cea din aceeași lună a anului trecut.

Conform datelor Storia.ro din cele 10 orașe cu cel mai mare număr de anunțuri – București, Cluj-Napoca, Timișoara, Constanța, Brașov, Sibiu, Iași, Arad, Craiova și Oradea, prețul mediu per metru pătrat, raportat la numărul de anunțuri din fiecare zonă, a ajuns la 1.457 euro/metru pătrat în luna aprilie, cu 0.2% mai mare decât în luna anterioară.

Cum au evoluat prețurile locuințelor de vânzare în Capitală 

Comparativ cu luna martie, prețurile medii ale apartamentelor vechi din București din sectoarele 1 și 6 au stagnat, cele din sectoarele 4 și 5 au înregistrat scăderi de 1%, în timp ce prețurile medii de cumpărare din sectorul 2 au scăzut cu 2%. Prețurile apartamentelor din sectorul 3 au avut o creștere temperată, de 1%.

În ceea ce privește locuințele noi, s-au înregistrat creșteri de 2% în sectorul 6 și de 3% în sectorul 1 al Capitalei. Scăderile au fost temperate în sectoarele 2 și 4 (de -1%), în timp ce în sectorul 5 s-au înregistrat scăderi ale prețului mediu de 5% față de luna anterioară. În sectorul 3 prețurile medii au rămas similare cu cele din luna martie.

Evoluția prețurilor în cele mai mari orașe din țară

ARAD: În luna aprilie, prețul mediu pe metru pătrat ponderat pentru apartamentele vechi a stagnat față de luna anterioară, însă a crescut cu 6% față de aceeași perioadă a anului trecut. Și prețul apartamentelor noi a stagnat față de luna precedentă, însă s-a majorat cu 8% față de anul anterior.

ORADEA: Prețul mediu pe metru pătrat ponderat pentru apartamentele vechi a stagnat față de luna anterioară, însă a crescut cu 6% față de aceeași perioadă a anului trecut. Prețul apartamentelor noi a crescut cu 2% comparativ cu luna anterioară, dar a rămas constant față de anul trecut.

BRAȘOV: Prețul mediu pe metru pătrat ponderat pentru apartamentele vechi din Brașov a crescut în luna aprilie cu 1% față de luna precedentă și cu 7% față de aceeași perioadă a anului trecut. În același timp, prețul apartamentelor noi a rămas la fel față de luna anterioară, dar a crescut cu 9% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

CLUJ-NAPOCA: În luna aprilie, prețul mediu pe metru pătrat ponderat pentru apartamentele vechi din Cluj-Napoca a crescut cu 2% comparativ cu luna precedentă și cu 6% față de aceeași perioadă a anului trecut. Prețul apartamentelor noi a crescut cu 1% față de luna anterioară, dar a crescut cu 4%…

Citeste continuarea pe adevarul.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema