Cum arată un rubin “unic în viață”, vândut cu 35 de milioane de dolari (Video)


Un rubin uriaş de 55,22 carate, denumit ”Estrela de Fura”, cel mai mare scos vreodată la licitaţie, a fost adjudecat la New York pentru 34,8 milioane de dolari, un record pentru această piatră, a anunţat casa de licitaţii Sotheby’s.

Tăiat şi modelat dintr-o piatră brută de 101 carate descoperită în septembrie într-o mină din Montepeuz, Mozambic, exploatată de compania Fura Gems, rubinul a fost atracţia principală a acestei vânzări de bijuterii cu 100 de loturi, potrivit AFP.

El a fost oferit la un preţ de pornire de 21 milioane de dolari şi a fost adjudecat pentru 34,8 milioane de dolari, cu tot cu taxe şi comisioane de către un cumpărător anonim prin telefon.

O purtătoare de cuvânt a casei de licitaţii Sotheby’s a declarat pentru AFP că acesta este un “colecţionar privat din Orientul Mijlociu”, fără a oferi alte detalii.

Precedentul record aparţinea unui rubin din Myanmar de 25,59 de carate, vândut pentru 30,33 milioane de dolari tot de către Sotheby’s, la Geneva, în 2015.

Scoaterea la licitaţie a acestei bijuterii extrem de rare a fost un eveniment major pentru lumea bijuteriilor.

“Este o adevărată minune a naturii. Orice rubin care iese din pământ şi ajunge să depăşească cinci carate ca rubin şlefuit este ceva rar. Un rubin de 10 carate este foarte rar. Unul de 20 de carate este aproape nemaivăzut. Un rubin de peste 50 de carate este ceva unic în viaţă”, a declarat Quig Bruning, şeful departamentului de bijuterii pentru Americi de la Sotheby’s, Quig Bruning.

În cadrul aceleiaşi licitaţii, “The Eternal Pink”, un diamant roz rar de 10,57 de carate, provenit dintr-o mină din Botswana, a fost vândut la acelaşi preţ de 34,8 milioane de dolari, un record pe carat (3,29 milioane de dolari) pentru o piatră de această culoare.

Actualul record absolut în ceea ce priveşte preţul de vânzare al unui diamant roz a fost atins la Hong Kong în 2017, când “Pink Star” (59,60 carate) a fost cumpărat pentru suma de 71,2 milioane de dolari.

Citeste continuarea pe spotmedia.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema