Cum arată SPA-urile din stațiunile balneare vâlcene premiate an de an. Băile Govora și Băile Olănești, în top FOTO


Stațiunile balneare din Vâlcea excelează de câțiva ani la capitolul SPA, pe lângă cele privind terapiile cu ape minerale miraculoase, drept dovadă fiind premiile obținute constant la nivel național în ultimii ani.

Premiile pentru cele mai bune Spa din stațiunile balneare vâlcene Foto Colaj jpg

La acest capitol se evidențiază de fiecare dată SPA-urile din două stațiuni: Băile Govora și Băile Olănești. În cadrul Galei „Premiile SPA România 2023” din acest an, organizate la finele săptămânii trecute la Sun Garden Resort din comuna Baciu – Cluj, Vâlcea a primit premiile: „Best SPA HOTEL / RESORT – În clădire istorică – SPA CENTER Hotel Palace Băile Govora” și „Best DAY SPA Spa & Wellness pentru toata familia – business privat: Aqua Park TISA Spa Resort” din Băile Olănești (VEZI GALERIA FOTO).

Este vorba despre o premiere în cadrul Congresului Anual Spa România. Pentru prima dată în cei 12 ani de activitate, organizatorii – „despreSpa.ro” – au oferit distincții pentru a celebra evoluția pieței: „Au fost premiate centrele SPA care fac diferența și reușesc să aducă experiențele Spa și wellness la nivel de artă – cu un trofeu ca o operă de artă – creat de tânărul sculptor român, Ovidiu Toader”.

Palatul unic în România în care turiștii găsesc tinerețea fără bătrânețe 

Băile Govora este recunoscută, nu doar pe plan național, pentru calitatea aerului și a apelor sale minerale folosite pentru inhaloterapie ca alternativă terapeutică la soluțiile medicamentoase, clasice. Cea mai cunoscută unitate de cazare din această stațiune, Hotel Palace, beneficiază de un monument istoric, construit în 1911 de către arhitectul francez Ernest Doneaud.

Grație arhitecturii – o îmbinare inspirată de mai multe stiluri, de la rococo, baroc, clasic, renascentist la elemente decorative ale stilului popular românesc – dar și a metodelor revoluționare folosite pentru construcția sa, Hotelul Palace din Govora a rămas până în zilele noastre unic în țară. Imobilul de șapte niveluri a fost construit pe cilindri metalici, ca Arcul de Triumf din București, după o tehnică de ultimă oră în epocă.

În urmă cu un deceniu a fost redat circuitului turistic după o amplă reabilitare de milioane de euro, în urma căreia a fost readus la faima și frumusețea sa de odinioară, interiorul fiind decorat cu mobilă de tei, oglinzi din cristal și candelabre din bronz. 

Palace Govora a ieșit din tiparul vremurilor, fiind primul hotel din România cu bază de tratament proprie. Astăzi, aceasta a fost dublată de o cochetă zonă Spa, cu piscine și masaj, unde răsfățul saunelor și hammamului, este completat…

Citeste continuarea pe adevarul.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema