[ditty id=108033]

Cum Arăta, De Fapt, Jack Spintecătorul. Descoperirea Din Arhivele Poliției Britanice

Imaginea gravată pe mânerul bastonului, descoperit în arhivele Colegiului de Poliție din Ryton, West Midlands, ar aparține lui Jack Spintecătorul, a cărui identitate a rămas un mister la 134 de ani după ce a criminalul în serie măcelărit cel puțin cinci femei în zona Whitechapel din Londra, între 31 august și 9 noiembrie 1888. Nimeni nu a fost pedepsit pentru aceste crime.

Frederick Abberline a fost inspector-șef al Poliției Metropolitane, cel care a condus, inițial, ancheta asupra crimelor lui „Jack the Ripper”. El a predat bastonul colegilor ofițeri când a fost scos din caz, în 1889, după ce a eșuat în prinderea criminalului care teroriza zona de est a Londrei.

Abberline s-a retras din Poliția Metropolitană în 1892, după 30 de ani de serviciu, și a murit în 1929, fără să cunoască identitatea ucigașului.

Ani întregi, bastonul a fost depozitat la Colegiul de Poliție din Bramshill, Hampshire, și se părea că a fost pierdut atunci când instituția a fost închisă, în 2015.

Dar a fost redescoperit de personalul care căuta prin arhivă, la sediul Colegiului de Poliție din Ryton.

Chipul Spintecătorului, sculpat pe bastonul detectivului Abberline. Foto: College of Policing

Cum se îngroapă și se ard gunoaie în București, profitând de liniștea de Sărbători. Garda de Mediu spune că nu identifică zona, Libertatea a găsit-o în 5 minute

Un purtător de cuvânt al colegiului, Antony Cash, a explicat: „Jack Spintecătorul este unul dintre cele mai mai infame cazuri de crimă din istoria noastră, iar crimele sale au fost semnificative în deschiderea drumului pentru criminalistica modernă, deoarece a determinat poliția să înceapă să experimenteze și să dezvolte noi tehnici noi, în timp ce încerca să rezolve crimele. Acest baston este un artefact fascinant, care reprezintă o perioadă importantă din punct de vedere istoric în poliție”.

„Este uimitor că îl putem expune aici, în Ryton, alături de paginile ziarelor vremii, astfel încât ofițerii noștri să poată vedea cât de mult am avansat în poliție”, a completat Cash.

Foto: ProfimediaUrmărește-ne pe Google News

Urmărește cel mai nou VIDEO

Citeste continuarea pe www.libertatea.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Pasagerii autocarului grecesc implicat în accidentul din Pasajul Unirii dau în judecată autoritățile române

Urmatoarea stire

Horoscop zilnic 30 decembrie 2022. Horoscopul zilei pentru toate zodiile. Previziuni astrologice despre dragoste, bani și sănătate

Stiri pe aceeasi tema