Cum acţionau poliţiştii şpăgari din Dorobanţi


Toată lumea a fost şocată să afle despre cazul celor doi poliţişti de la rutieră care au fost prinşi în flagrant luând mită de la un şofer în plin centrul Bucureştiului. Ieri, DNA a oferit detalii despre modul de lucru al celor doi oameni care trebuiau să apere legea, dar de fapt erau doar nişte infractori. 

Cei doi poliţişti-şpăgari au fost duşi ieri la audieri. FOTO: Inquamphoto

Cei doi poliţişti prinşi în flagrant, joi, ar fi oprit în trafic doar maşini de lux, printre şoferi fiind şi persoane publice, au declarat surse judiciare pentru Adevărul. Printre acestea s-ar afla Mircea Geoană şi Gigi Becali, însă fără a li se cere bani. Cei doi poliţişti ar fi acţionat în zone centrale ale Capitalei, precum Dorobanţi, Primăverii, Piaţa Romană sau în apropierea unor cluburi. Aceştia ar fi vizat şoferi care conduceau maşini de lux şi încălcau codul rutier. Astfel, conducătorii auto ar fi scăpat de sancţiuni, care puteau ajunge până la suspendarea permisului de conducere, în schimbul unor sume de bani, de ordinul miilor de lei, au explicat sursele ”Adevărul”. De altfel, ei au fost prinşi chiar când primeau banii marcaţi de la un şofer cu un automobil cu numere de Turcia. Ancheta a fost desfăşurată cu ofiţeri sub acoperire, la dosar fiind şi mai multe denunţuri şi declaraţii ale unor martori.

Acţionau doar la maşini de lux

Cei doi poliţişti au fost încătuşaţi de colegii lor, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar ieri urmau să afle dacă vor fi arestaţi preventiv pentru 30 de zile. Conform DNA, în momentul în care au fost prinşi, ei deja strânseseră de la patru şoferi suma totală de peste 2.000 lei! ”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus efectuarea urmăririi penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 27 aprilie 2023, a suspecţilor: Pantea Andrei, comisar de poliţie în cadrul Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti – Brigada Rutieră, pentru comiterea infracţiunii de luare de mită, în formă continuată, Olteanu Valentin, agent şef de poliţie în cadrul Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti – Brigada Rutieră, pentru comiterea infracţiunii de luare de mită, în formă continuată”, a anunţat ieri DNA. 

Conform documentelor puse la dispoziţie, în perioada 19 martie – 22 aprilie 2023, ei ar fi primit mită de la 23 de şoferi care ar fi încălcat regulile de circulaţie pe drumurile publice. Iar modul de operare era „clasic”. ”Ca mod de operare, de cele mai multe ori banii ascunşi între documentele solicitate de…

Citeste continuarea pe click.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema