Cum a vrut un fost primar să se răzbune pe urmașul său în funcție. Cinci cârnați, salam, țuică și afinată ca să meargă ancheta ”ca unsă” la DNAMarti, 07 Februarie 2023, ora 06:35

1830 citiri

Răzbunarea unui fost primar dintr-o comună bistrițeană pe urmașul său în funcție a dus la realizarea unui dosar de corupție întocmit de procurorii DNA.

Pedepsit a fost un agent imobiliar care a reușit să-l facă din vorbe pe fostul edil și să ”ciupească” el șpaga care ar fi trebuit să ajungă la procurori grei din București.

Gheorghe Ristea, un agent imobiliar din comuna ilfoveană Clinceni, a fost condamnat la 2 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității pentru o perioadă de 100 de zile, fiind găsit vinovat pentru trafic de influență în formă continuată.

Agentul imobiliar a reușit să convingă un fost primar din comuna Livezile că este procuror DNA cu mari influențe pe lângă colegii lui de la structura centrală din București. Fostul edil era interesat să facă plângeri la DNA pentru a reclama diverse afaceri ilegale ale celui care i-a luat locul în funcție. Convins fiind că ancheta nu poate demara de pe o zi pe alta fără un mic impuls, fostul primar a acceptat să cotizeze mai întâi cu 3000 de lei și apoi cu ”de-ale gurii” (preparate din vânat).

Gheroghe Ristea, agentul imobiliar care se recomanda procuror DNA a dat asigurări că banii și produsele vor ajunge la ”o procuroare” de la DNA București și că aceasta, în schimbul micii atenții, va rezolva ”cu celeritate” plângerea.

După o perioadă, falsul procuror anticorupție a plusat și a mai cerut un supliment pentru a impulsiona chipurile și mai mult ancheta de la București. Astfel, fostul edil a trimis cu trenul de noapte care circula pe ruta Bistrița Năsăud – București Nord un pachet pentru domnii procurorii de la Capitală. Cadoul conținea, doi litri de țuică, doi litri de afinată, 5 litri de vin, două bucăți de salam, cinci cârnați și o mie de lei.

Totuși, fost edil a simțit că ceva nu este în regulă și a sesizat înainte organele de control, astfel că falsul procuror DNA a fost prins în flagrant în Gara de Nord în brațe cu pachetul plin cu bunătăți pregătite pentru ”colegii” de la structura centrală.

Falsul procuror a fost acuzat de trafic de influență, fiind trimis în judecată în iunie 2021, dosarul său judecându-se la Tribunalul Bistrița-Năsăud. În timpul procesului, Gheorghe Ristea, în vârstă de 64 de ani, a avut o atitudine oscilantă. Inițial a recunoscut faptele, dar ulterior a explicat că este doar victima unei răzbunări pentru că a refuzat să ia parte la un complot.

Judecătorii au ținut cont de vârsta infractorului și de faptul că nu are antecedente penale, astfel că au considerat că omul nu merită să ajungă în spatele gratiilor, iar o pedeapsă de închisoare cu suspendare este suficientă.

Sentința dată de Tribunalul Bistrița-Năsăud, în data de 3 februarie 2023, nu este definitivă.

Citeste continuarea pe ziare.com

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema