Cum a ajuns Klaus Iohannis în Japonia. Aeronava închiriată de la o companie străină a trecut pe la Sibiu și avut nevoie de o escală până la Tokyo FOTO


Miercuri, 08 Martie 2023, ora 07:27

5228 citiri

Klaus Iohannis a ajuns în Japonia cu un avion privat FOTO Facebook

Preşedintele Klaus Iohannis se află într-o vizită oficială în Japonia, care va fi urmată de o vizită de stat în Republica Singapore.

Iohannis a fost primit de împăratul Naruhito, iar în Singapore, va fi prima vizită a unui preşedinte român în ultimii 20 de ani.

Delegația oficială a președintelui României a zburat spre aeroportul Haneda din Tokyo (Japonia) cu un Boeing 737-900ER în configurație BBJ (Boeing Business Jet) care aparține companiei luxemburgheze Global Jet.

Acest avion a zburat pe ruta București – Sibiu – Tokyo în 4-5 martie 2023, probabil pentru a-l lua de acasă, în weekend, pe președintele României.

Deoarece autonomia avionului este insuficientă pentru un zbor fără escală din Sibiu până în capitala Japoniei, piloții au efectuat o oprire pentru realimentare în Baku (Azerbaidjan).

Cât despre scopul vizitei, Administraţia Prezidenţială a transmis: „Consolidarea rolului României în spaţiul indo-pacific este un obiectiv important al politicii externe a României, având în vedere reaşezările geopolitice globale, dar şi interesul de a consolida dialogul politic, relaţiile economice şi cele investiţionale, cu accent pe domenii de vârf. Totodată, România, ca stat membru al Uniunii Europene, acţionează în baza şi pentru valorificarea Strategiei UE pentru Cooperare în Indo-Pacific, adoptate în 2021, aducând o contribuţie solidă la implementarea acesteia.”

Citeste continuarea pe ziare.com

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema