Culmea controlului. Șeful ITM a mers la CE Oltenia cu o mașină fără RCA


Directorul ITM București, Danteș Bratu, unul dintre directorii CE Oltenia și un subordonat din ITM Gorj au mers în control la Cariera Jilț Sud, unde a avut loc tragedia de acum două zile, cu o mașină care nu are asigurarea obligatorie valabilă. Poliția s-a autosesizat și face verificări.

IPJ Gorj a anunțat că a deschis o anchetă după ce au apărut imagini cu cei trei șefi care mergeau în control la cariera Jilț Sud, cu o tanchetă care nu ar fi avut asigurarea obligatorie valabilă. În mașină au fost directorul ITM, Danteș Bratu, un subordonat de la Gorj, George Romanescu și directorul Complexului Energetic Oltenia, Daniel Burlan.

Cei trei au mers la locul producerii accidentului de marţi, în urma căruia trei muncitori au decedat şi alţi 10 au fost răniţi.

„În urma informaţiilor apărute în spaţiul public s-au dispus verificări, urmând ca la finalizarea acestora să fie luate măsuri legale în consecinţă”, au transmis reprezentanţii IPJ Gorj.

Un accident soldat cu decesul a trei persoane şi rănirea altor zece a avut loc marţi, în perimetrul Carierei Jilţ Sud, din cadrul Complexului Energetic Oltenia. Din primele cercetări, poliţiştii au stabilit că șoferul autoutilitarei cu care erau transportaţi angajaţi ai carierei miniere a pierdut controlul autovehiculului la trecerea peste un pod amenajat peste benzile transportoare și s-a răsturnat, la o diferenţă de circa 3 metri de sol. Poliţiştii au mai stabilit că în interiorul autoutilitarei, pe lângă muncitorii transportaţi, în momentul producerii evenimentului se mai aflau şi două tuburi metalice de acetilenă.

Directorul ITM, Danteș Bratu, a sosit joi la Gorj pentru a face verificările privind respectarea legislației în domeniu. În ultimii 3 ani, aici au mai avut loc trei accidente soldate cu morți și răniți, de fiecare dată fiind dispuse, de către ITM, măsuri de verificare a condițiilor de muncă. 

M. Nedelcu

Citeste continuarea pe www.sursazilei.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema