Cu natalitatea prăbușită în țară, preşedinta Ungariei anunţă crearea unei reţele ideologice a președinţilor de stat pro-familie

Preşedinta Ungariei, Katalin Novak, a anunţat vineri crearea unei reţele de preşedinţi de stat pro-familie, la o conferinţă de presă susţinută împreună cu preşedintele sârb Aleksandar Vucic, la Belgrad, transmite agenția maghiară MTI.

Anunțul șefei statului maghiar vine pe fondul crizei demografice fără precedent din Ungaria, care se confruntă cu cea mai scăzută rată de natalitate din istorie. Ungaria a înregistrat și în primul trimestru din acest an un declin accelerat al nașterilor, în ciuda stimulentelor financiare acordate de guvernul autocrat Viktor Orban în plină campanie electorală.

Tema protecției familiei de presupusul asalt al comunității LGBT este una dintre temele favorite de campanie ale lui Viktor Orban și partidului său Fidesz, care critică constant Uniunea Europeană.

Aceasta va fi o reţea care va reuni preşedinţii care sunt orientaţi spre familii şi acordă sprijin pentru acestea, a spus şeful de stat maghiar, invitându-l apoi pe preşedintele Serbiei să se alăture primul acestei reţele.

Citește și…

Citeste continuarea pe www.g4media.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Proiect pentru copiii ucraineni din Arad

Urmatoarea stire

Termocentrala Mintia: cum a murit și de ce salvarea e secretă | România | DW

Stiri pe aceeasi tema