Cu câți bani a rămas, după taxe, norocosul câștigător al unui premiu de 476 milioane de dolari


Miercuri, 07 Iunie 2023, ora 19:43

202 citiri

Circa două treimi din banii câștigați s-au dus la bugetul statal și federal sau au fost scăzuți de organizatorii Loteriei

Un bătrân de 71 de ani din New York, recent pensionat, a avut șansa să câștige 476 de milioane de dolari la loteria Mega Millions. Din premiul încasat pe hârtie, Johnnie Taylor a rămas cu doar 157 de milioane de dolari, după ce și-a achitat și taxele statale și federale.

Trebuie menționat că sistemul de premiere la loteriile din SUA prevede, pentru câștigurile mari, plata întregii sume doar dacă norocosul acceptă tranșe anuale, întinse pe perioade lungi, de până la 10-15 ani. Oricum, taxele statale și federale se percep și, evident, cele statale diferă, însă la plata într-o singură tranșă suma este din start mai mică decât cea anunțată oficial.

Probabil, Johnnie Taylor a ținut cont de vârsta sa înaintată atunci când a decis să opteze pentru plata într-o singură tranșă.

Chiar și așa, newyorkezul din Queens, fost instalator, s-a declarat mai mult decât mulțumit de norocul pe care l-a avut. Taylor a spus că intenționează să își cumpere o nouă casă și o nouă mașină, de tip hybrid, și să doneze o sumă importantă bisericii sale. Apoi, Taylor a spus că vrea să profite bani ca să călătorească, mai informează CBS News.

Și magazinul de unde a cumpărat biletul norocos va profita de pe urma norocului lui Taylor, Liberty Beer and Convenience urmând să primească 10.000 de dolari din partea organizatorului Loteriei, Mega Millions.

Citeste continuarea pe ziare.com

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema