Cu cât cresc pensiile anul viitor? Gabriel Zetea (PSD): În septembrie, vor crește în funcție de numărul de puncte pe care îl va avea fiecare pensionar. Vor crește între 0 și 80% (VIDEO)Deputatul PSD, Gabriel Zetea, a fost prezent în emisiunea Actualitatea, moderată de Tudor Mușat, pe B1 TV,  unde a spus cu cât vor crește pensiile anul viitor.

„În primul rând, nu există un procent cu care cresc pensiile, în general. Cresc cu 13,8 % prin indexare, în 1 ianuarie, iar apoi, în funcție de situația personală, numărul de puncte pe care îl are fiecare pensionar calculat în funcție de stagiul de cotizare, numărul de ani pe care îi are, pentru că această lege vine, până la urmă, și încurajează fix asta, munca, cât mai mulți ani de contribuție, să rămâi în sistem. În funcție de aceste lucruri, la fiecare va fi o recalculare a pensiei, la unul poate să crească cu 0, la altul poate să crească cu 80%.

Cresc între 0 și 80 %. Sunt unele pensii poate mai mici, care vor crește cu un procent mai mare, pentru că în felul acesta se elimină, de fapt, inechitățile care sunt în sistem.

Eu n-am auzit-o niciodată pe doamna ministru…

Citeste continuarea pe www.b1tv.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema