CSU Craiova. Andrei Ivan a fost jucător-problemă și la națională! De ce l-a lăsat Edi Iordănescu în tribună


În iunie, Edi Iordănescu l-a lăsat în tribună pe Andrei Ivan, nemulțumit de comportamentul pe care-l avea atacantul în antrenamente. Mihai Rotaru și Sorin Cârțu l-au criticat pe selecționer și și-au protejat jucătorul, pentru ca acum să aibă parte de aceleași probleme și la club!

Protecția pe care conducerea Universității i-a asigurat-o lui Andrei Ivan s-a întors acum împotriva clubului. În iunie, la o acțiune a echipei naționale, Edi Iordănescu a observat că Ivan nu se antrena serios și i-a atras atenția de câteva ori că ar trebui să-și schimbe comportamentul.

RAPID – CSU CRAIOVA 2-2

Rotaru, prima reacție după ce Rădoi a exclus 4 grei din lot: „Plecarea e o variantă”

Nu e prima dată când Andrei Ivan o comite

„El ba se antrena, ba se supăra că nu era titular și spunea că-l durea ceva, pe urmă zicea că nu-l mai durea și voia să joace”, povestesc surse din Federație.

Iordănescu era nemulțumit și de atitudinea pe care o avea Mitriță și i-a pedepsit și pe el, și pe Ivan, i-a lăsat în tribună.

Aceleași surse povestesc că selecționerul îi avertizase: „La începutul fiecărei acțiuni a naționalei, Edi a pomenit în toate discursurile despre implicare, despre disciplină, a insistat către toți jucătorii din lot să nu mai vină la echipa națională ca într-un scurt concediu, să vină doar dacă au în minte calificarea la Campionatul European”.

Selecționerul i-a exclus pe Ivan și pe Mitriță pentru ca astfel să le dea exemple și celorlalți și să-i facă să înțeleagă că el vorbise serios atunci când insistase pentru implicarea lor serioasă în programul echipei. „Nu a renunțat la ei doi definitiv, dar de atunci nu i-a mai convocat deloc”, povestesc colaboratori ai lui Iordănescu din Federație.

L-au protejat încontinuu pe Andrei Ivan

Pentru că Ivan s-a plâns de probleme medicale în timpul antrenamentelor, Edward l-a lăsat în tribună, după care atacantul le-a transmis oficialilor de la Craiova că era sănătos și că selecționerul îl scosese din lot fără vreun motiv serios.

Sorin Cârțu și Mihai Rotaru au și reacționat atunci, l-au criticat pe Iordănescu pentru decizie. „Ivan n-a avut nicio problemă, ce naiba? A vorbit cineva din conducere cu el și i-a spus că nu avusese vreo accidentare”, a susținut Cârțu.

„Sorinaccio” și-a păstrat atitudinea și acum, când Rădoi l-a scos din lot pe Ivan tot din cauza indisciplinei, el a insistat că antrenorul nu a prezentat argumente concrete pentru care i-a trimis la echipa a doua pe Andrei și pe alți trei jucători: Hanca, Markovic și Vînă. Mirel explicase că îl atenționase pe Ivan să înceteze să mai simuleze faulturi, „pe urmă el a continuat să simuleze și așa s-a și accidentat”. Antrenorul a concluzionat că atacantul îi ignoră complet indicațiile.

Universitatea Craiova mai speră să-i vândă

Rotaru e îngrijorat din cauza deciziilor lui Rădoi și pentru că el crede că va putea încasa sume importante din vânzarea lui Ivan și a lui Markovic. Andrei are 25 de ani și a mai fost vândut o dată, în iulie 2017, atunci când Krasnodar a plătit trei milioane de euro în schimbul lui. Ivan nu s-a impus în Rusia și n-a fost convingător nici la Rapid Viena, acolo unde îl împrumutase Krasnodar. 

Craiova l-a răscumpărat din Rusia în 2019 cu 1,5 milioane de euro, o jumătate din suma pe care o încasase. Markovic are 21 de ani și a marcat 13 goluri în sezonul trecut. În stagiunea aceasta nu se mai descurcă la fel de bine, a dat doar două goluri. Rădoi a explicat că s-a săturat să-l roage pe Markovic să slăbească.

Nu le-a spus nimic în plus

Rădoi a prezentat în interviul de după meciul cu Rapid motivele pentru care i-a exclus pe cei patru. El nu a ascuns nimic, nu le-a transmis nimic în plus jucătorilor. Markovic e gras, Ivan simulează, Hanca și-a tras de tricou un adversar într-un meci din Cupă, iar Vînă nu a apreciat ajutorul pe care-l primise atunci când Mirel l-a readus de la echipa a doua, unde-l retrogradase Laszlo Balint. 

Acestea au fost exact reproșurile pe care antrenorul le-a avut și față de jucători, nu le-a imputat nimic în plus. Cârțu și Rotaru n-au tratat motivele acestea ca fiind unele îndeajuns de serioase, ei au anunțat că așteaptă explicații suplimentare din partea lui Rădoi. Fără cei patru, Craiova a remizat în Giulești, 2-2, după ce a condus cu 2-0.

2 milioane de euro este cota sa pe transfermarkt.de a lui Andrei Ivan:

  • locul 3.680 în lume. Primul e Erling Haaland, 170 mil. de euro
  • locul 382 în lume în rândul jucătorilor născuţi în 1997. Primul e Christopher Nkunku, 80 mil. euro
  • locul 21 în topul românilor. Primul e Răzvan Marin, 8 mil. euro
  • locul 7 în Liga 1. Primul e Olaru, 5,5 mil. euro

Ciprian Marica, despre echipa națională: „Iordănescu are la dispoziție mulți tineri”

Mai multe știri despre CSU Craiova:

GSP LIVE

Fostul antrenor al lui Markovici, episoade neștiute cu atacantul Craiovei: „Îi spuneam că nu e bine ce face” + „Mirel Rădoi l-a zguduit destul de tare”


UNIVERSITATEA CRAIOVA

Oltenia tremură! Bancu află diseară verdictul medicilor, iar estimările sunt HORROR! Cât ar putea sta departe de gazon

Citeste continuarea pe www.gsp.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Literele de pe Tâmpa și clădirea Primăriei vor fi astăzi colorate în albastru.Astfel se va marca Ziua Mondială de luptă împotriva Diabetului

Urmatoarea stire

Horoscop 15 noiembrie 2022. Cine sunt nativii dezavantajați în plan relațional

Stiri pe aceeasi tema