Crimeea. Vagoanele unui tren încărcat cu cereale au deraiat și s-au răsturnat, între Simferopol și Sevastopol, aparent în urma unei explozii. Liderul pro-rus din regiune acuză “intervenția unor persoane din exterior”.


Și operatorul feroviar din Crimeea pretinde că incidentul nu ar fi putut fi atât de grav fără “intervenția unor terțe părți”. Potrivit autorităților pro-ruse din regiune, trenul era încărcat cu cereale, iar din primele informații, nu au fost înregistrate victime. Opt vagoane au sărit de pe șine, iar cinci s-au răsturnat.

Traficul feroviar a fost oprit între Simferopol și Sevastopol. Conform canalului Baza de pe Telegram, care susține că are legături cu serviciile de securitate rusești, anterior fusese raportată o explozie pe linia de cale ferată din regiune. Presa rusă relatează că în apropierea deraierii a fost observat un crater, fără a detalia.

La începutul acestei luni, două trenuri au deraiat în Rusia, aproape de granița cu Ucraina, tot în urma unor explozii.

Surse alternative: Reuters, The Guardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday

Citeste continuarea pe www.biziday.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema