Creșă ultramodernă la Negrești | Monitorul de Vaslui

Vinerea trecută, Ministerul Dezvoltării a publicat lista creșelor care vor fi construite prin PNRR. Printre acestea figurează și proiectul depus de Negrești: o creșă cu 40 de locuri. Clădirea care va fi construită este de tip nZEB (near-Zero Energy Building): dotată cu panouri solare și fotovoltaice, izolată termic. Creșa va avea săli de joacă, dormitoare, sală pentru festivități, bucătărie și spălătorie proprie, cabinet medical și spații de joacă.  

Ministerul Dezvoltării a publicat, vinerea trecută, lista celor 60 de creșe care vor fi construite prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), pentru care a fost lansat apelul de proiecte pe 30 iunie. Autoritățile publice locale din întreaga țară au depus 228 cereri de finanțare. Primarul din Negrești a anunțat, cu această ocazie că, proiectul pentru construirea unei creșe cu 40 locuri depus de orașul Negrești a fost selectat la finanțare europeană. Din 117 proiecte depuse pentru creșe de 40 locuri, proiectul din Negrești s-a clasat pe locul 27, iar finanțare au primit doar 41.

Clădirea care se va constui la Negrești este de tip nZEB (near-Zero Energy Building), fiind dotată cu panouri solare și fotovoltaice, pentru asigurarea necesarului de energie și apă caldă din surse regenerabile, iar anvelopa clădirii va fi foarte bine izolată termic, cu uși și geamuri izolante. Clădirea va fi dotată cu pompe de căldură cu puțuri forate în mare adâncime, care asigură un agent termic de 10⁰ Celsius, indiferent de anotimp. Noile creșe vor avea săli de joacă, dormitoare, sală pentru festivități, bucătărie și spălătorie proprii, cabinet medical, spații administrative și spațiu de joacă amplu, în aer liber.

Valoarea investiției va depăși două milioane de euro, bani europeni nerambursabili.

Citeste continuarea pe www.monitoruldevaslui.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Lukaşenko promite ironic că va împărţi lemne…

Urmatoarea stire

ARSVOM a salvat 8 persoane de pe un velier aflat în pericol în largul Mării Negre, în zona Mangalia

Stiri pe aceeasi tema